banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa İl Müftüsü Açıkladı: 15 Ekimden İtibaren Başlatıldı

Konu ile ilgili olarak Şanlıurfa Müftülüğü resmi sosyal medya hesabında müftü Mehmet Taştan adına yapılan paylaşımda şöyle denildi:

"RESMİ NİKAH DUYURUSU
Şanlıurfa il Müftülüğümüze  bağlı  merkez ve   taşra ilçe müftülüklerimizin hepsinde 15.10.2020 tarihinden itibaren,  tüm ilçe müftülerimiz tarafından resmi nikah işlemleri başlatılmıştır. Halkımıza saygılarımızla duyurulur."

Müftülükten yapılan bu açıklama ile birlikte halk arasında çelişkilere neden olan "dini nikah" resmi nikah" garabetleri son bulacak. vatandaş bundan böyle dişni nikah kıydığında aynı zamanda resmi nikahta kıymış olacak ve böylecek bürokratik işlemleri de en aza indirmiş olacak.

Müftülüğün almış olduğu bu karar vatandaşlar arasında menuniyetle karşılanması bekleniyor.

DİB müftülükleri yetkili kılmıştı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada nikah işleri ile ilgili müğftülüklerin yetkili kılındığı açıklanmıştı.

Müftüler nikah kıyabileceği konusunda yapılan açıklamada, Mevcut sistemde evlendirme dairelerinde, belediyelerde nasıl kıyılıyor? Bazen belediye başkanı bazen de belediye başkanının yetki verdiği memur nikah kıyıyor. Burada da aynı sistem geçerli olacak. Müftü nikahı ya kendisi kıyacak ya da memuruna yetki verecek denilmişti.

Müftülerin kıyacağı resmi nikahın belediye nikahından bir farkı olmayacağını ifade edilen açıklamada, "Belediyeler biraz rahatlamış olacak. Müftü de belediye başkanı da bir devlet memuru. Resmi nikahta prosedür neyse müftülük de belediye de onu yapacak. Burada bazı kardeşlerimizin eleştirmesi, karşı çıkması çok anlamlı değil. Halkımızın endişe etmesine gerek yok." denildi.
Kaynak: www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.