banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa İHH’dan Doğu Türkistan Semineri

“KANAYAN YARAMIZ DOĞU TÜRKİSTAN”

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Şanlıurfa İHH Temsilcisi Behçet Atila’nın selamlama konuşmasıyla devam etti. 3.5 yıldır başlattığımız Gençliğin İnşası Semirleriyle şu ana kadar Irak, Suriye, Filistin, Gazze, Sudan, Nijer, Moritenya, Malezya, Yemen S.Arabistan, Pakistan, G.Afrika, Mısır gibi İslam aleminin farklı coğrafyalarından Alim ve Bilim insanlarını gençlerimizle buluşturduk. Bugün de en şiddetli kanayan yaramız Doğu Türkistandan Abdusselam Teklimakan’ı ağırlıyoruz. Şimdi hep beraber D.Türkistanın feryadına kulak kesilelim. dedi.

 Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Eğitim Sorumlusu İsa Bunni de Doğu Türkistan ve Müslüman Coğrafyayı kısaca ele aldı, sorumluluklarımızı hatırlattı, ardından sözü konuşmacıya bıraktı.

Doğu Türkistanlı el ezher mezunu alim Abdüsselam Teklimakan sözlerine Ş.Urfa İHH’ya teşekkür ederek başladı.  

Çin’in yapmış olduğu zulümlerden bahsederek sözüne 2015’ten beri kendisinden haber alınamayan abisinden ailesinden ve çocuklarından bahseden Teklimakan "1955 yılında Çin’in zulmü resmi olarak başladı ve adımız Sincan Uygur Özerk Bölgesi oldu ve devam ediyor. 1955 yılından itibaren toprak ıslahı adı altında Doğu Türkistan’da ki insanların mülkünü ele geçirdi Çin terör devleti." diyerek Doğu Türkistan’ın tarihçesinden bahsetti.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2007 yılında Doğu Türkistan’a gittiği zaman çektiği fotoğraflar ile konuşmasına devam eden Teklimakan, 5 çeşit insanın camiye girişi yasak. 1-Kamu görevlileri, 2-emekliler, 3-18 yaşından küçük olanlar, 4-kadınlar ve 5-komünist parti üyeleri. Diyelim ki 40 yaşında bir abimiz var. Devlet memuru da değil kendi işinde gücünde ticaretinde de. Kısaca bu 5 madde içinde değil. Camiye girebilmesi için komünist partinin izin verdiği karta sahip olması lazım. Her caminin mihrabının üstünde Çin bayrağı vardır, secde ettiğimiz yerde. Ramazan ayının ortasında yapılan bira içme yarışmalarından imamlarımızın zorla dans ettirilmelerine kadar, kardeş aile projesi adı altında evlerimizin içine girip haremimize kadar girmelerinden tutup iki buçuk yaşında ki çocukların ateistleştirilmek üzere ailelerinden alı koyulmasına kadar aklınıza gelmeyecek yüzlerce işkencelere maruz kalıyoruz. " dedi.

Teklimakan derin bir iç çekerek konuşmasını fotoğraflar ve videolar eşliğindeşu satırbaşları ile sürdürdü;

 -Çin ekonomisinin % 60 ı Doğu Türkistandan dan besleniyor. Uranyumun % 90 nı Doğu Türkistandan çıkarılıyor.

 -1948 Nüfus sayımunda çin nüfusu % 2 idi.

-1934 yılında Doğu Türkistan islam cumhuriyeti kuruldu.

-1937 de Rusların hava saldırıları  sonucunda ülke yıkıldı. 1944 te tekrar kuruldu ancak

Daha sonra tekrar saldırdılar ve komünizmi zorla kabul ettirmeye çalıştılar.

 -1966 yılında kültür devrimi adı altında islami eserleri yok ettiler. Camiler medreseler hanlar hamamlar hatta mezarlar tahrip edildi.

 -1977 de mao öldü ve çin içinde iç kargaşa başladı. Ardından başa geçen devlet başkanı, siyasi olarak komünizm ve ekonomik olarak da kapitalizmi  benimseyerek dünya ekonomisinde söz sahibi bir duruma geldi.

 -Çin zülmü müslümanlara zorunlu kürtajı getirdi ve müslüman kadınlara zorla yaptırılıyor.

Daha sonra Türkistanli kardeşler silahlı mücadele başlattılar. Bir tarafta elinde avcı tüfeği ile 700 kişi, diğer tarafta 25.000 kişilik Modern Çin ordusu 15 gün süren Savaşın sonunda katliam yapıldı ve zülüm devam etti.

  -Türkistanda Camiye girebilmek için Çin in 3 kurumundan onaylı cami giriş kartı almak gerekiyor. Cami giriş kartları memur ve emeklilere, 40 yaş altındaki insanlara ve kadınlara kısacası Müslümanlara verilmiyor.

  -2015 ten itibaren topluma açık alanlarda namaz kılmak yasak.

Çocuklara Muhammed, Ali, Ömer, Ayşe, Fatma, Hatice gibi dini isimler koymak terör suçu olarak kabul ediliyor.

  -Cep telefonunda ilahi vb. dini veriler bilgiler bulundurmak 15 yıl suça mahkum ediliyor ,sakal ve tesettür terör suçu olarak kabul ediliyor.

  -1990 dan sonra kamu görevlilerinin oruç tutması yasak.

Sahur zamanı elektrik ve suyu kesiyorlar.

Polis Devriye gezerek sahura kalkan kişileri terör suçu ile gözaltına alıyorlar.

 -Hacca gitmek için Çin Komünist partisinden izin almak gerekiyor ki bu  mümkün değil.

- Mümkünse(alternatif varsa) Çin mallarını da İsrail ve Amerika malları gibi boykot edin.

  -Şu an Doğu Türkistan’daki Çin nüfusu % 46 ya ulaştı.

İslamı yok etmek üzerine 3 proje hayata geçirdiler.

     1.Kardeş aile projesi: Bu projede Çinli erkekler 15 gün zorla müslüman aileler ile birlikte yaşayorlar. Bunlar zaten istihbarat üyeleridir. Her türlü bilgiyi toplar ve tecavüzler de dahil her türlü ahlaksızlığı yapıyorlar. Karşı çıkan aileler terörist ilan edilip götürülmektedir.

    2. Toplama kampları kuruldu. 5 milyon insan yaşıyor. 60 kişilik koğuşlarda konuşmak veya ibadet etmek yasak. Günde 14 saat dinsizlik eğitimi veriliyor.

    3. Küçücük çocuklar Çince öğrenmek zorunda bırakılıyor. Bu şekilde çocuklar dinsiz ve asimile ediliyor.

 -Doğu Türkistan’da genç kızlar ve kadınlar tecavüze uğramaktadır ve intihar etmek için alimlerden fetva istemektedirler. Onlara fetva verecek alimler de kalmadı. Kimi idam edildi kimi de zindanlarda işkence görmektedir.

Teklimakan seminerini bitirdiğinde salonu adeta buz kesti.

 Program sonunda Şanlıurfa İHH Temsilcisi Behçet ATİLA, Doğu Türkistanlı Davetçi/Alim Abdüsselam Teklimakan’a Gazze ablukasını kırmak için 2010 mayısında denize açılan ve Siyaonis İsrail saldırısına maruz kalan, içinde 10 şehid verilen Mavi Marmara gemisinin maketi olan kumbarayı hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.