banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Şanlıurfa İHH Yetimleri Bisikletlerle Güldürdü: 400 yetim aileye 400 bisiklet hediye edildi

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi, Yetim Dayanışma Günleri programıyla 1000 yetim çocuğu sevindirdi. Eyyübiye Yenicede bulunan BŞB Yenice Spor Kompleksi Futbol sahasında çeşitli yarışmalar, halat yarışı ve yüz boyama gibi bazı etkinlikleri düzenlendi. Tüm yetimlere ve annelerine döner ikram edildi ve 400 adet bisiklet hediye edildi.

Düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül, İl Müftüsü Ramazan Tolan, İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Karatüme, Yetim anneleri, gönüllüler ve bağışçılar katıldı. Programda yarısı Urfalı yarısı da muhacir olmaz üzere 400 yetim çocuğa bisiklet hediye edildi.

YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER

Programda kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül, Vali Salih Ayhan’ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında İHH nın yetim çalışmasını takdir ettiklerini ve bu yüzden dolayı Şanlıurfa İHH başkanı ve ekibini tebrik ettiklerini ifade etti. Ve yetimlerle bir arada olmanın mutluluğunu sevincini yaşadıklarını buyurdu.

Programda kısa bir konuşma yapan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila ise; Şanlıurfa da her ay 3800 yetime sponsorluk yapıyoruz, her bir yetime ayda 250 tl destekte bulunuyoruz. Yani bir yetim sponsorluk bedelimiz aylık 250 TL dir. İmkanı olan her ailenin bir yetime sponsor olmasını tavsiye ederiz. Çok hayırlı ve mübarek bir ameldir. 11 yıldır Yetim Dayanışma Günleri adı altında yetim çocukları sevindirme programları yaptıklarını belirterek şu ifadeleri kaydetti. İHH olarak tüm Türkiye’de ve dünya genelinde Yetim Dayanışma Günleri adıyla çeşitli yetim sevindirme programları icra ediyoruz. Bu programların en fazlasını da ilimiz Şanlıurfa’da gerçekleştiriyoruz. Yılda 50 ile 60 arasında yetim sevindirme programları düzenleyip onbinlerce yetimimizi sevindiriyoruz. Bugün de o günlerden biri. Bugün hayırseverlerimizin destekleri ile yetimlerimize 400 bisiklet dağıttık. 400 yetim ailemize her birine bir bisiklet gidecek şekilde bir dağıtım yaptık ve de çocuklarımızı çeşitli etkinliklerle eğlendirdik. Bu kutsal emanet dediğimiz bu çocuklarımız kendilerini yalnız hissetmesinler diye özellikle ilgilenmeye çalışıyoruz. Anneleri de çocuklarını sevindiriyoruz diye çok seviniyorlar. Urfalı ve Muhacir yetimlere beraber bir arada program yaparak kardeşliğimizi de pekiştirmiş olduk. Çocukların mutluluğu, günlerdir hazırlık yaparak yaşadığımız tüm yorgunluklarımızı aldı. Elhamdülillah.  Yetim Gülerse Dünya Güler diyoruz ve Yetimleri güldürmeye devam edeceğiz inşaallah. Bağışçılarımıza, gönüllülerimize ve emeği geçen he kese teşekkür ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.