banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir Vali Şanlıurfaspor Suruç

Şanlıurfa Açık İnfaz Kurumunda “Hayatın İçinde İnsan Olabilmek” Konulu Konferans Verildi


Prof. Akan konu ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: “Amacımız hükümlülere Manevi destek hizmeti sunmak, moral kazandırmaya çalışmak, demir parmaklıkların ardında geçirilen sürelerin avantaja dönüştürülmesini teşvik etmek, hayata dair ümitleri aşılamak ve mahpusların topluma kazandırılmasına vesile olabilmektir”.  İnsanın derin hissiyatı hayatın telafisini ister, giden gitti, olan oldu, battı balık yan gider dememelidir. 
Prof. Akan, Cezaevleri ile ilgili konferanslarımda Konya E tip cezaevinde Abdülkadir Geylani Tokgöz’ün örneğini paylaşıyorum. Madde bağımlılığı suçundan cezaevine girmiş ama Kur’an bağımlısı olmuş, suçlu olarak girdiği hapiste Hafız olmuş, kendisi için özel olarak Konya cezaevinde Hafızlık merasimi yapılmıştır. 

Prof. Akan konu ile ilgili sözlerini şöyle tamamladı: İnsan'ın tanımından başladık, nitelikli insanın vasıflarına ve insanca yaşamaya kadar birçok konulara değindik. Bu kâinatın en şerefli mahluku olarak yaratılan insanın “iki ayaklı hayvan” ve “düşünen hayvan” gibi utanç verici tariflerini bir tarafa bırakarak, İnsanın eşfrefi mahlukat olduğuna, Kâbe kadar değerli olduğuna vurgu yaptık. Şemsi-i Tebrizi'nin sözüyle tamamladık "Hayatta her şey olabilirsin fakat mühim olan hayatın içinde İNSAN olabilmektir". Hayatta en ideal ve örnek insan Hz. Peygamber olduğunu hatırlattık. Zindanı zinaya tercih eden iffet abidesi bir Peygamber olan Hz. Yusuf gibi yaşayın dedik. Ve bir şekilde suç işleyip de ceza almış olanlara dedik ki "iradenize hakim olun, toplumla uyum içinde yaşayın”. 
Konferansa Kurum müdürleri, Psikologlar, infaz koruma memurları ve cezaevi öğretmenleri katıldı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.