banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Videosunu Kaldırmayı Haliliye

Sağlık Müdürü Erkuş'tan Önemli açıklama

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde kontrollü normalleşme sürecinde mavi kategoride düşük İller arasında bulunan Şanlıurfa’da koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında maske zorunluluğu ve sosyal mesafe kurallarını uyulması konusunda denetimler gerçekleştirerek ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan Sağlık ekipleri ile İl genelindeki tüm köylerimizde randevu alabilen veya alamayan vatandaşların ziyaret edilerek aşıları yapılmaktadır.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunana İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. M.Emre ERKUŞ; Şanlıurfa olarak Sağlık Bakanımızın açıklamış olduğu Türkiye’deki 4 renkli risk kategorisinde mavi alarak en düşük risk kategorisinde bulunmaktayız. Şanlıurfa’nın mavi risk kategorisinde kalabilmesi vatandaşlarımızın işbirliğine bağlı. İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kamu kuruluşları ile beraber sahadaki gerçekleştirmiş olduğumuz ‘’Dinamik Denetim Model’inde tüm kamu personelleriyle beraber tematik denetimlerle haftanın belli bir günü belli bir alana yönelik denetimler devam ediyor. Bizlerin temel amacı bu denetimler sırasında vatandaşlarımıza uyarılarda ve bilgilendirmede bulunarak, kuralları hatırlatıp uyulmasını isteyerek Şanlıurfa’nın en düşük mavi risk kategorisinde devam edebilmesini sağlamak temel amacımız. Bağışıklamamızın da yüksek olması önemli bunun içinde aşılama hizmetlerimiz vatandaşlarımızın özellikle 65 üzerindeki vatandaşlarımızın doğru bilgilerin ilk ağızdan ulaşabilmesini çağrı merkezimizden gerekse yanlarına giderek bu süreci anlatarak daha fazla aşı yapmayı istiyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda sadece kendilerini değil toplumu düşünerek hareket etmelerini istiyoruz. Bu süreçte kulaktan dolma bir sürü aşı ile ilgili söylenenlerin yaklaşık 2 aylık süreç içerisinde herhangi bir sıkıntı olmadan yürütüldüğünü, herhangi ciddi bir yan etki ve ölümün görülmediğini idrak etmelerinden dolayı artık kendilerinde yavaş yavaş bu sürece doğru yöneliyorlar. Bizler sizler için sahadayız sürekli olarak anlatıyoruz bilgilendiriyoruz denetliyoruz. Ancak benden bir şey olmaz dersek kuralları ben aksatayım öbürleri uysun dersek o zaman bizim en kısa zamanda maviden Sarı, turuncu ve kırmızıya geçmemiz kaçınılmazdır. Yaşlılarımıza ve tanıdıklarımıza da doğru bilgileri aktararak inşallah bu sürecin hep beraber üstesinden geliriz dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.