banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Acı Haber! Cizre'de 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı (GÜNCELLENDİ)

 

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü düzenlenen bombalı araç saldırısında ilk belirlemelere göre 11 polis hayatını kaybetti, 78'ye yakın kişi de yaralandı.

Cizre-Şırnak Karayolu Konak Mahallesi'nde bulunan Cizre Emniyet Müdürlüğü binasına saat 06.50 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda emniyet binasında büyük çapta hasar oluşurken dumanların yükseldiği görüldü.

Yaşanan patlama sonrası 11 polisin hayatını kaybettiği belirtilirken, 78 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Patlamanın şiddeti ilçenin çoğu yerinde hissedilirken yaklaşık 4 kilometre alanda bulunan bazı ev ve işyerlerinin de camlarının kırıldığı belirtildi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ACİL ÇAĞRI

Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.