banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Suruç Sanlıurfa Haberleri Zara

PKK sığınağında çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yapılan baskınlarda PKK’ye ait olduğu ileri sürülen bir sığınak ile terk edilmiş bir araçta çok sayıda mühimmat ve bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, 9-12 Eylül tarihleri arasında yapılan arama faaliyetlerinde PKK’ye ait olduğu ileri sürülen sığınakta 140 kalem yaşam malzemesi, 60 kalem tıbbi sağlık malzemesi, bir adet gaz maskesi, 12 adet örgütsel doküman, bir adet işaret fişeği, 350 adet 7.62 MM Kaleşnikof mermisi ile 500 adet 9 MM tabanca mermisinin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında aynı bölgede arazide gömülü vaziyette; 10 adet 12 kiloluk büyük tüp ile patlayıcı madde yapımında kullanılan 100 kilo Amonyum Nitratında ele geçirildiği de yer aldı.

Açıklamanın sonunda Demirkuyu Mahallesi yol kenarında el yapımı patlayıcı ile tuzaklanarak terk edilmiş araç bulunduğu el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği ifade edildi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.