banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa Eğitim PKK Harran Üniversitesi

Öz Büro İş Sendikası Yüzdelikler İçin Üyelerini Dava Açmaya Çağırdı

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro İş Sendikası üyelerine gönderdiği mesajda vekalet verilmesi halinde sendika olarak dava açacaklarını açıkladı. Sendika ayrıca üyelerine taahüt içern dilekçeyi de gönderdi.

İŞTE ÖZ BÜRO İŞ SENDİKASININ ÜYELERİNE GÖNDERDİĞİ O DİLEKÇENİN ÖRNEĞİ:
BİLGİSAYARINAZA iNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Hepinizin bildiği üzere hakkımız olan yüzdelik dilimlerle ilgili sürecin er babından bugüne dek takipçisi olduk. Verdiğimiz mücadelemizde idarenin ve yargının haklılığımızı tescil edeceğine olan tam inancımızla sabırla bekledik. Ankara 35. i} Mahkemesinin haklılığımızı tescil eden ve hakkımız olan yüzdelik dilimlerin Ödenmesi yönündeki emsal kararının ardından 13/11/2019 tarihli yazımız Me Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunarak binken tüm alacaklarımızın ödenmesi ve bundan sonraki maaşlarımıza da yansıtılması gerekliğini belirttik Tarafımıza bir geri dönüş yapılmaması üzerine 26/12/2019 tarihinde yazdığımız yazıda bir sonraki maaş dönemine kadar biriken yüzdelik dilim farklarının geçmişe yönelik olarak ödenmesi aksi halde tüm üyelerimiz için ayrı ayrı yasal yollara başvurulacağını ihtar ettik.
01/01/2019 tarihinden bu yana verdiğimiz haklı mücadelemizde tüm bu girişimlerden artık bir sonuç almamız gerektiğine inanmakta ve umut etmekteyiz. Ancak 1! Ocak 2020 tarihi itibariyle hala yüzdelik dilimlerimiz maaşlarımıza yansıtılmamış olursa sözünü verdiğimiz gibi her birinizin hakkını savunmaya hazırız.
15/01/2020 tarihinde üyelerimizin maaşlarına yüzdelik dilimlerin yansıtılacağına inanarak, fakat olmaması ihtimaline hazırlıklı olmak amacıyla bu haftanın sonuna kadar yasal yollara başvurulmak üzere yazımız ekinde yer alan yetki belgesinin doldurularak tarafımıza gönderilmesini rica ederiz.

İşverenleri aleyhine Toplu İş Sözleşmesi ve İş Hukukundan doğan haklarımın takibi için:

Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerinin, meclislerinin, daire ve ınüesseseleri ile 7036 sayılı kamın gereği getirilen ve zorunlu tutulan arabuluculuk kuruntunun her kısım ve derecesinde, her sıfat, tarik ve suretle, beni temsile, hak ve menfaatlerimin muhafazası için münasip göreceği muameleleri ifa ve icraya, gerekli davaları açmaya ve takibe. hasmın davasını kabul ve redde, davanın nakline, şahit dinletmeye ve dinlemeye, yemin teklif ve teklif olunan yemini kabul ve redde, ihtiyatı haciz kaldırmaya, ihtiyati tedbir ve delillerin tespitini istemeye ve kararlarına itiraza, keşif, bilirkişi, hakem, muhasip, sindik tayin ve azline, ihtarname keşide ve cevap itasına, tebliğ ve tebellüğe, temyiz ve itiraza, temyizi davaya, temyiz ve icra murafaa ve duruşmalarında hazır bulunmaya, icra muamelatım her safhada takıp ve intaca, reddi hâkime, hakimlerden şikayete, hakini ve icra reisleri aleyhine ihtarname keşidesine, cevap itasına ve tazminat davası ikamesine, tashihi karar ve iadei muhakeme taleplerinde bulunmaya, resmi daire ve kumullarla, gerçek ve tüzel kişilerle çekişmeli ve çekişmesiz işleri koşuşturmaya, duruşmadan vareste tutulma yönünde talepte bulunmaya, gıyabımda cereyan edecek duruşmalara katılmaya, başkalarını da tevkil, teşrik ve azle, birlikte veya ayrı ayrı icrayı vekalete, ahzu kabza, sulh ve ibraya, davadan feragat, feragati davayı kabule, arabuluculuk konumunda teklif vermeye, teklifi kabul etmeye, teklifi reddetmeye mezun olmak üzere;

6356 Sayılı Yasanın. 26.Maddesi delaleti ile üyesi bulunduğum Öz Büro îş ve Sendikası ile olan iş sözleşmeleri, vekâletnameleri ve Avukatlık Yasası hükümleri uyarınca Av. Alaaddin VAROL’Ü, Av. Yasemin TARAKCI'yı, Av. Sena AKSOY’u beni, arabuluculuk aşaması dâhil sulh, kabul, feragat dahil temsil etmek, üzere tam yetkili kılıyor, açılacak davalara. Avukatlık Kanunu gereğince Türkiye Barolar Birliği tarafından yayınlanan AA ÜT 16. Maddesinin hükümlerinin uygulanmasına muvafakat ediyorum. Herhangi bir yasal zorunluluk olmadan davadan ya da icra takibinden feragat etmem, avukatın bilgisi dışında arabuluculuk aşamasında anlaşmam halinde, karşı taraf lehine hükmedilen veya karşı tarafça tahsil edilen vekâlet ücretleri ile Avukatlık Kanunu gereğince doğacak vekâlet ücreti de dâhil olmak üzere. Sendikaca yapılmış yapılacak tüm masrafları karşılayacağımı, beyan ve taahhüt ederim.

Anahtar Kelimeler:
öz Büro Iş Sendikası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.