banner2
Öne Çıkanlar haber Kahramanmaraş Kurtuluş Spor Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Joaquin Ardaiz Ağdaş müzik

MERDER, Uyuşturucuya dikkat çekti

Uyuştucu ile mücadelenin her kesim tarafından yapılmasının elzem olduğunu belirten Mersavi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, konuyla iligli olarak maddeler halinde tespitlerde bulundu. İşte MER-DER'den yapılan açıklama: Bir nesil elden gidiyor, kimse farkında değil. İnsanlar umursamaz olmuşlar. Her park ve bahçelerde bir ağaç altına pineklenmiş uyuşturucu çeken genç fidanlar çürürken emniyet, muhtarlar, öğretmenler, valilik ve sivil toplum kuruluşları ve anne babaların çok daha fazla gayret göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Toplum, topyekûn hareket ederek bu zehir tacirlerini, çocuklarımıza zarar veren tutum ve davranışlardan alıkoyabilir.
Bu çocuklar kimin, nereden geldiler, nereye gidiyorlar. Terör ile mücadelede olduğu gibi yeni bir strateji geliştirilmeli ve uyuşturucu satıcıları inlerinde tespit edilerek yakalanmalı ve bunlara kanunlarda belirtilen en ağır cezalar verilmelidir. Para kazanma uğruna bir nesli yok etmek isteyen bu sapkınların deşifre edilmesi, cezalandırılması, tecrit edilmesi sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir nesil için gereklidir.
Şanlıurfa’nın, yeşil Urfa kampanyasında olduğu gibi, “uyuşturucuya hayır” kampanyasına ihtiyacı var; hem de su gibi, hava gibi. Ortada kaybolmak üzere olan bir nesil var. Özellikle kırsal kesimlerde, hem okullardaki disiplin yönetmeliğinden kaynaklı otorite boşluğu, hem ailelerin çocuklarına yeterli ilgi ve alakayı göstermemesi, takip ve kontrol etmemesinden kaynaklı duyarsızlığı, hem emniyetin kanunlardaki açıklardan kaynaklı yakalanan faillerin daha mahkemeye gitmeden salıverilmesinden kaynaklı moral bozukluğu, hem de toplumun nemelazımcılığı gelecek için iyi hayaller kurmamızı engelliyor.
Genç dimağları zehirleyenlerin, kanunlarda belirtilen en ağır cezaları almalarını sağlamak ve ceza kanununda gerekli değişikliklerin yapılması, toplumda hassasiyet oluşturmak için kamuoyu oluşturulması gerekir. Tüm bunlar için o zaman hadi hep birlikte yeni bir mücadeleye başlayalım, çevremizde gördüğümüz her kusuru yetkilere bildirelim. Yeni bir uyuşturucu imha timi dairesi kuralım. Bu dairenin bir ferdi de biz olalım.
Uyuşturucuyu üreten, hazırlayan, satan, satılmasını kolaylaştıran, içilmesine göz yuman kim varsa tespiti ve bunlarla mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi için öneri ve görüş geliştirilmesi ve kolluk kuvvetlerine yardımcı olunması gerekir. Bu herkesin vatandaşlık görevi olduğu kadar inancımızın da gereğidir.
***********
Bazı illerimizin emniyet müdürlüklerinde whatsapp Uyuşturucu İhbar Hattı Kurulmuştur. Bu yolla vatandaşlar anlık görüntülerle ihbar ve şikâyetlerini emniyet müdürlüğüne ulaştırabiliyorlar. İlimizde de böyle bir hatta ihtiyaç var. Vatandaş ve devlet el ele verdiği zaman ancak bu amansız illet ile baş edilebilir. Güçlü ve kendine yeten bir Türkiye için sağlıklı bir nesle ihtiyaç var. Aslında her biri, imkân verildiğinde kendine has özellikleri ile, bir ilim irfan abidesi olacak gençlerimiz varken nasıl oluyor da neslin elden gitmesine göz yumuyoruz. Ey okulda öretmenler, sokakta esnaf, evrede anne baba, yolda arkadaş, güvenlikte emniyet haydi hayata duyarlılığımız bir tık daha arttıralım. Nerede görürsek görelim mutlak gençlerin yanlı hal ve hareketlerine müdahale edelim. “Bana ne” demeyelim.
MER-DER olarak tüm gençler bizim diyoruz ve gençlere sahip çıkma konusunda bir seferberlik başlatıyoruz. Allah için, gençlerimize sahip çıkalım. Eğitimleri ile, ahlakları ile, aile ve toplumsal davranışları ile yakından ilgilenelim. 
Bu gençler bizim geleceğimizdir.
Geleceğimize sahip çıkalım.
Ey Genç!
“Beni;
Annem sevsin,
Babam sevsin
Arkadaşlarım sevsin,
Akrabalarım sevsin,
Toplumda iyi bir yerim olsun,
Okulda namım, çarşıda fiyakam olsun.” diyorsan, “ uyuşturucuya hayır!”
Bu konuda neler yapılabilir?
1-    Okullarda veli toplantıları yapıldığı gün uzmanlar davet edilerek seminer verilebilir.
2-    Okul çevresinde bulunan alış veriş yerleri ve çalışanları emniyet ve gönüllüler tarafından takip altına alınabilir.
3-    Kırmızı reçete ile satılan ilaçların nerelere gittiği takip edilmeli.
4-    Çalıntı mal satanlar takip edilmeli ve onlara mal temin edenlerin sattıkları malların paralarını ne amaçlara nerelerde harcadığı takip edilmeli.
5-    whatsApp ihbar hattı kurulmalı ve her vatandaş bir hafiye gibi küçük bir uygulama ile emniyete ortaya çıkan usulsüzlüğü bildirebilmeli.
6-    Okullarda öğretmenler tarafından sık sık kontroller yapılmalı ve ortaya çıkan suç unsurları tespit edilerek, bunlara kaynaklık edenlerin tespiti sağlanmalıdır.
7-    Satıcı ve alıcı olması muhtemel kişiler takibe alınmalıdır.
8-    Uyuşturucu satan ve alanları şikâyet eden, yakalanmasını sağlayanların gizli tanık olması ve deşifre edilmemesi gerekir.
9-    Her türlü iletişim aracında uyuşturucu reklamının yapılmasına sebep olan kişilerin tespiti ve cezalandırılmasının sağlanması gerekir.
10-    İnternet aracılığı ile satış yapanların takiplerinin yapılması gerekir.
11-    Gençleri zehirleyenlerin mutlaka en ağır cezaya çarptırılması gerekir.
MER-DER
Aralık 2019

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.