banner2
Öne Çıkanlar Galatasaray Ahmet Fidancı Onikiler Sınav Hazırlık Merkezi Kültür ve Turizm Yolu Strandberg

Kırkıncı Hocayı onbinler uğurladı


Geçtiğimiz gün vefat eden Bediüzzüman Said Nursi’nin Mehmet Kırkıncı Hoca, binlerce seveninin katılımıyla Yakudiye Narmanlı Camii’inde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok,  Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Musa Işın, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Tekmen, Ak Parti millet vekilleri Orhan Deligöz, Mustafa Ilıcalı, İl Müftüsü ve Kırkıncı hocanın talabeleri ve dava arkadaşları katıldı.

Cenaze merasiminde Kırkıncı Hoca'nın talebelerinden Prof. Ahmet Akgündüz, onun hayatından kesitler anlattı.

Said Nursi talebelerinden Mehmet Fırıncı ise, Kırkıncı Hoca'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirerek, “Kendisi ömrünü İslam’a adamış bir ulemaydı. O da Üstadı gibi arkasında binlerce talabe yetiştirerek hak dünyaya göçtü. Allah kendisine rahmet eylesin” dedi

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Kılınan cenaze namazı sonrası Kırkıncı Hoca'nın tabutu sevenleri tarafından omuzlarda taşındı. Kırkıncı hoca, 53 yaşında vefat eden kardeşi Musa Kırkıncı'nın yanına defnedildi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hoca, bir süredir akciğer ve böbreklerindeki sorunlar nedeniyle Yakutiye Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları servisinde yatarak tedavi görüyordu. Yoğun bakımda son bir aydır tedavi gören Kırkıncı hoca, zatürreye bağlı solunum yetmezliği sonucu önceki gün akşam saatlerinde vefat etti.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.