banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Risale-i Nur bir şakirtini daha kaybetti



Bir süredir hasta olan ve geçtiğimi gün hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Kırkıncı Hocaefendi bu akşam saat 21 civarında ruhunu Rahmana teslim eyledi.

MEHMET KIRKINCI HOCA KİMDİR?

1928 yılında, Erzurum merkeze bağlı Güllüce köyünde dünyaya geldi. Uzun yıllar ilim tahsilinde bulundu. 1955 yılında Bediüzzaman Said Nursi ile Isparta'da tanıştı. Daha sonra Said Nursi'nin evlerinizi medrese yapın tavsiyesiyle Karanlık Kümbetin yanındaki evini medreseye çevirdi. Erzurumda Risale-i Nur ve Arapça dersleri verdi. Erzurum'da sürdürdüğü Risale-i Nur derslerinin yanında İslami ilimlerle ilgili dersler de vermektedir. Birçok "Nur talebesi"nin yetişmesine vesile olmuştur.

Eserleri arasında 'Kader Nedir' adlı eseri Kader mefhumuna getirdiği güçlü ve muteber açıklama ile ilim çevrelerince takdir toplamış ve okurları büyük teveccüh göstermiştir.

Eserleri:

Cihad Sahasında Bediüzzaman

İrşad Sahasında Bediüzzaman

Nasıl Bir Maarif

Kader Nedir?

Ruh Nedir?

Gönül Damalaları

İslamda Birlik

Hayatım Hatıralarım

Nükteler

Hikmet Pırıltıları

İnsan, Millet ve Devlet

Bediüzzaman ve Tasavvuf

Bediüzzamanı Nasıl Tanıdım?

Alevilik nedir?

Dar'ül Harb Nedir?

Kaynak: risalehaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.