banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Mardinlilerden Kızılay'a 44 ünite kan

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti,  Kızılay ile yaptığı ortak bir organizasyonla 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde  “Gazeteciler Kan Veriyor, Hayat Kurtarıyor” sloganıyla düzenlediği bir günlük kan bağışı kampanyası dün gerçekleştirildi.

Mardin Adliyesi önündeki alanda kurulan Kızılay Mobil Kan Bağışı TIR’ında gazeteci ve yazarlar başta olmak üzere halkın katılım gösterdiği Kan Bağışı Kampanyası sonucunda Kızılay’a 44 ünite kan toplandı.

Kızılay Mobil Kan Bağışı TIR’ında gün boyu hazır bulunan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Kurucu Başkanı Mehmet Nezir Güneş, daha öncede sosyal medya ve yapılan haberlerle kamuoyuna duyurulan kan bağışı kampanyasına gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi ve kan bağışı organizasyonuna katılan herkese teşekkür etti.

Kampanyaya Mardin’de görev yapan meslek mensubu gazeteci ve yazarlarla birlikte çok sayıda kamu idarecisi ve sivil toplum örgütü temsilcisinin de büyük teveccüh gösterdiğine işaret eden Güneş, “Davet ettiğimiz hemen hemen bütün dostlarımız, etkinliğimize duyarlılık gösterip, yanımızda oldular. Kimi kan bağışında bulundu, kimi ise sağlık sorunlarından dolayı kan veremeyecek durumda olduğu için bir yakınını, ya da nazı geçen bir dostunu tutup, kan bağışı mahalline getirdi. Bu gibi duyarlılıklar, aslında toplumumuzu zor gününde nasıl bir araya gelebileceğini bizlere bir kez daha göstermesi açısından da önemlidir. Bu vesileyle; meslektaşlarımızla birlikte vatandaşımızın kampanyamıza katılarak, kan bağışında bulunmuş olması bizleri sevindirdi. Kampanyamıza icabet edip, destek olan bütün dostlarımıza bir kere daha teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Güneş son olarak; sosyal sorumluluk adına bu tür faaliyetlerinin devam edeceğinin müjdesini de verdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.