banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Ceyhanspor Caner Koca Osmaniye Devlet Hastanesi

17 gardiyan ve kâtip tutuklandı

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 12 infaz koruma memuru ve 5 kâtip tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, polis ekipleri, Midyat M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda görevli 17 infaz koruma memuru ile Midyat Adliyesi’nde 1 zabıt katibi, Dargeçit İlçe Adliyesi’nde 1 zabıt katibi ve 1 mübaşir, Şırnak’ın İdil İlçe Adliyesi’nde 4 zabıt katibini gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularından sonra Midyat Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince şüpheliler İnfaz Koruma Memurları Ş.E, E.K, E.D, M.M.D, Ö.A, B.Y, Ö.Ö, Y.A, F.A, A.A, M.Z.B ve Z.A ile Midyat Adliyesi’nde görevli kadın zabıt Katibi L.D ve Dargeçit Asliyesi’nde görevli eşi V.D, İdil Adliyesi’nde görevli zabıt katipleri B.D, İ.G ve İ.A tutuklanarak cezaevine konuldu.

5 infaz koruma memuru, 1 zabıt katibi ve 1 mübaşir ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (Süleyman Tunç- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.