banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

PKK’liler köyü bastı: Muhtarı öldürdü askere tuzak kurdu, 8 yaralı

 

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Bağlıca Köyü'ne PKK’liler baskın düzenledi. PKK’liler, daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan Kazım Kavak'ı öldürdü, ardından yolu patlayıcılarla tuzakladı. PKK'liler yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda 8 asker yaralandı.

Edinilen bilgilere göre; olay bugün saat 12.45 sıralarında Mardin merkez Artuklu ilçesi Bağlıca Köyü'nde meydana geldi. Köye baskın yapan silahlı PKK'liler, köyde daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan 70 yaşındaki Kazım Kavak'a ateş ederek öldürdü.

Olayın duyulmasının ardından köye askerler sevk edildi. PKK'liler köy yakınlarında yola önceden tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada araçta bulunan 8 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından karayolu askerler tarafından kapatılarak, geniş çaplı operasyon başlatıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.