Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_gp1miieaj8mtb9tpp160gor384, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Mahkeme Kararı Verdi! Kadroya Geçen Taşeron Tayin Alabilecek haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Mahkeme Kararı Verdi! Kadroya Geçen Taşeron Tayin Alabilecek


İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan bir taşeron personel, eşinin Van'a atanmasından dolayı, Van iline nakil istemiş ancak bu talebi reddedilmiştir.

talebin reddi sonrasında dava açılmış, Davayı İstanbul 8. İdare Mahkemesi davacı lehine sonuçlandırmıştır. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi de bu kararı onamıştır.
İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 4/D statüsünde çalışan bir taşeron işçi mahkemeye eş durumundan tayin davası açtı. Söz konusu 4/D'li işçi eşinin Van Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği 'nde çalıştığını ve bu nedenle Van 'a naklen atamasının yapılmasını talep etti. Bu konuda İstanbul Bölge İdare Mahkemesi başvuruda bulunan işçinin talebi değerlendirildi. Mahkeme heyeti tarafından verilen kararda stinaf kararı reddedildi ve işçinin eş tayininin yapılması gerektiği bildirildi.  Mahkeme heyetinin vermiş olduğu bu karar binlerce taşeron işçi için umut olurken atamaların sadece eş durumundan değil tüm işçiler için bir hak olarak verilmesi talep edildi. 

İŞTE O KARARIN METNİ:

İSTANBUL
BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BİRİNCİ İDARE DAVA DAİRESİ
Esas No : 2019/1102
Karar No : 2019/1373
İSTİNAF BAŞVURUSUNDA BULUNAN (DAVALI) : İSTANBUL VALİLİĞİ VEKİLLERİ :
KARŞI TARAF (DAVACI):
İSTEMİN ÖZETİ : İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23. maddesi hükmü kapsamında sürekli işçi kadrosunda istihdam edilen davacının, eşinin Van Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği'nde görev yaptığından bahisle, eş durumu mazereti sebebiyle eşinin bulunduğu Van İli'ne naklen atanma isteğiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin 05.07.2018 tarih ve 25133186-929 sayılı işleminin iptali istemiyle açılan davada; dava konusu işlemin iptaline ilişkin olarak İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nce verilen 23/01/2019 tarih ve E:2018 K:2019 sayılı karara; dava konusu işlemin kamu yararı ve hizmet gerekleri gözetilmek suretiyle tesis edildiği iddialarıyla istinaf talebinde bulunarak kararın kaldırılması istenilmektedir.
 SAVUNMANIN ÖZETİ : Savunma verilmemiştir.
 Karar veren İstanbul Birinci İdare Dava Dairesince işin gereği görüşüldü:
2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun "İstinaf" başlıklı 45. maddesinin 3. fıkrasında, "Bölge idare mahkemesi, yaptığı inceleme sonucunda ilk derece mahkemesi kararını hukuka uygun bulursa istinaf başvurusunun reddine karar verir." hükmü yer almaktadır.
İstinaf incelemesi istenilen İdare Mahkemesi kararında hukuka aykırılık bulunmadığından, ileri sürülen iddialar söz konusu kararın kaldırılmasını sağlayacak nitelikte görülmemiştir. Bu itibarla istinaf başvurusunun reddine, başvuru aşamasına ilişkin yargılama giderlerinin başvuran üzerinde bırakılmasına, başvuru sırasında tahsil edilen tebligat avansından artan kısmın ilgilisine iadesine, 2577 sayılı Kanunun 45. maddesinin 6. bendi ve 46. maddesi uyarınca kesin olarak 28/11/2019 tarihinde oybirliğiyle karar verildi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.