banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

KKTC Cumhurbaşkanına Sert Tepki: Talihsiz Bir Açıklama

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, PKK/PYD'ye karşı yürütülen haklı mücadelemizde Türkiye'nin yanında olmayan talihsiz bir açıklama yapmıştır" dedi.

Akıncı'nın bu açıklaması Boğaz şehitliğinde koyun koyuna yatan mücahit ve mehmetçiklerimizin kemiklerini sızlatmıştır. diye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Barış Pınarı operasyonunun, eli kanlı terör örgütü PKK/PYD'ye karşı bölgenin istikrarı için gerçekleştiğini görmezden gelen Akıncı'yı esefle kınıyorum.
1974 Kıbrıs Barış Harekatında, bölgeye barış ve huzurun getirilmesi amacıyla yapılan Kahraman Ordumuzun mücadelesi ile bugün Suriye’de Barış Pınarı harekatı ile verdiğimiz mücadele aynı ruhla yapılmaktadır.
Akıncı’nın bugün Cumhurbaşkanı sıfatı ile yaptığı açıklama tarih bilinci ve bilgisi yoksun bir açıklamadır. Bu talihsiz açıklamanın Kıbrıs Türkü'nün görüşünü yansıtmadığına inanıyorum.
Ülkemizin yürüttüğü haklı mücadeleyi hiçe sayan bu yaklaşım, kalpleri her zaman Türkiye ile atan Kıbrıs Türk halkının vicdanında mahkum olacaktır."

KKTC CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ:

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik askeri hareketinde bir an önce diyalog ve diplomasinin devreye girmesini istemişti. Akıncı yaptığı açıklamada, "Türk- Kürt- Arap hiçbir çocuğun burnunun kanamasını arzulayamam. Daha önce de söyledim 1974’te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır," ifadelerini kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nekibuki 4 yıl önce

Yaramaz adam yazıklar olsun sana devlet aklıyla davranmalisin

Avatar
man 4 yıl önce

Yaziklar olsun. Rumlar, Turk anne ve uc cocugunun bogazini banyoda keserek katletmis ve onlari bir banyo kuvetinin icine koymustu. Kanlari oluk oluk akmisti. Bunlar kibrista yasayan Elazigli tip doktoru Nihat Ilhanin esi ve cocuklariydi..Cumhurbaskani olmus ama beyin yok.. Ypg orada kurt devleti kurmuyor, batili gucler ileride Turkiyeyi de bolmeye calisan buyuk israil devletinin temellerini atiyor.. Israil bu cennet vatani istiyor.. Musluman Turku ve Kurdun ileride oluk oluk kanini akitmak istiyor.. Oyun buyuk ama lokma da buyuk.. Lokma demir leblebi.. Denemek isteyen denesin.. 5000 yillik gecmisi olan her tarafi evliya yatagi olan bu ulke yikilmaz bolunmez Allahin yardimiyla..