Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_8uh6qv1sn6cp3gdiic3e37t2l3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
KAŞİP; Bu zulme son verin‏ haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

KAŞİP; Bu zulme son verin‏

Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Kamu Şirket Personelleri; şirket personellerinin taşeronlaşma nedeniyle sömürüldüğünü belirterek ‘Bu zulme son verin’ çağrısında bulundu.

 

 Kamu Şirket Personelleri Genel Merkezi tarafından Çocuk Hastanesi önünde yapılan açıklamada Suruç Devlet Hastanesi'nde 30 personelin maaşına el konulduğunu ve bu durumu KAŞİP'e bildiren 2 kişinin ise işine son verildiği açıklandı. Şanlıurfa Hastanesi önünde toplanan kamu şirket personelleri adına konuşan KAŞİP Genel Başkanı N. Hakan Aydın, "Hafta içinde Balıklıgöl Devlet Hastanesinde çalışan 2 kişi işten atılacaktı biri atıldı diğeri keyfiyete bağlı kaderini beklemekte. Ve son olarak çocuk hastanesinde ihale alan son firma 14 yıla kadar emeği olan kamu şirket personelini işten çıkarıp yerine yeni elemanlar alma gayreti içine girmiştir.Bütün bu olanlar aynı firma sahiplerinin ekseninde oluyor. Son aylarda işten çıkarılmasını engellediğimiz taşeron işçiler hariç 32 taşeron işçisi işten atıldı." diye konuştu.

 

  Kamu kurumlarında taşeron işçisi olan kamu şirket personellerinin kıdem tazminatları bir an önce tanınması gerektiğini ifade eden Aydın; "İş güvencesi sağlanmalı. Örgütlenme özgürlüğü verilmeli. Maaşlar arttırılmalı, tam ve zamanında verilmeli. Banka promosyonları verilmeli. Mesai saatleri haftalık 40 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmeli ve nöbet farkları verilmeli. en önemlisi hor görülmeden insanca muameleye tabi olmalılar.

 

Bunlar kaynağını hukuktan ve meclis kararından almadığı sürece haksızlıklarla beraber işten çıkarmalar devam eder. Ağa ve maraba ilişkisine son verilemez. Psikolojik saldırılar devam eder. Bazen alt bazen de üst işverenin keyfi muamelesi devam eder. Yani ücretli kölelik sistemi devam eder. Bakınız belediyeler bünyesinde kamu şirket personeli halen 12–13 saat çalışıyor. Urfa belediyesinde 1000 i aşkın kişinin 2010 yılından kalan 15 günlük ücreti halen ödenmedi.

Seccadeyi kıblegaha yöneltip bismillahı bilenler şunu da bilsinler ki bizim hakkımız alın teridir ve ağırdır. Diğer cihanda yakasını kurtaramazlar.

 KAŞİP olarak işten çıkarmalara karşıyız. İnsan unsurunun ihale edilmesine karşıyız. Bu anlamda zaman zaman görüştüğümüz sayın bakanımıza, camiasına ve iyi niyetli kurum amirlerine teşekkür ederiz. Sayın valimiz kamu şirket personellerinin konularına hassasiyet göstermelidir. Taşeron işçiler derneklerine daha çok sahip çıksın ve gelişmeleri  personelleri.com dan takip etsin.

Halkımız ve basın camiası bunları bilmeli ve taşeron işçiye sahip çıkmalıdır." dedi.

GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Warning: Unknown: open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_8uh6qv1sn6cp3gdiic3e37t2l3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/lsphp/session/lsphp70) in Unknown on line 0