banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Kamu Sağlık Sen: Enflasyon Farkıyla Yetmez! Toplu İş Sözleşmesi Yapılsın

Yazılı olarak açıklama yapan Kamu Sağlık – Sen Genel Başkanı İbrahim Halil DUYAR, Sürekli işçi statüsüne geçirilen eski taşeron çalışanlarının yarınlarını garanti altına almak için 2019 yılında yapılacak İs Sözleşmesine dahil olmaktan başka bir çare düşünmek bu ülkeye emek vermiş on binlerce işçiye yapılabilecek en büyük ihanet olduğunu belirtti.

İŞTE O AÇIKLAMANIN TAM METNİ:

TÜİK, 2018 yılı aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aralık ayında enflasyon yüzde 0,40 azaldı. 2018 enflasyonu yüzde 20,30 oldu.
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aralıkta aylık bazda yüzde 0,40, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2,22 azalış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 20,30, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 33,64 olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, aralık ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 16,33, yurt içi üretici fiyatları yüzde 27,01 arttı. 

Kamu Sağlık – Sen Genel Başkanı İbrahim Halil DUYAR; “açıklanan enflasyon oranlarının 696 KHK kapsamında çalışan sürekli işçilere yansıtılması talebi, bizler için realist hedefler değildir. Sürekli işçilerin beklentisi de, bizlerin çalışması da 2019 yılında yapılacak Kamu Toplu İş Sözleşmesine dahil olmaktır. Sürekli işçi statüsüne geçirilen eski taşeron çalışanlarının yarınlarını garanti altına almak için 2019 yılında yapılacak İs Sözleşmesine dahil olmaktan başka bir çare düşünmek bu ülkeye emek vermiş on binlerce işçiye yapılabilecek en büyük ihanettir” dedi.

Yapılacak T.İ.S’ne dahil olarak başta enflasyon farklarının yansıtılması olmak üzere, bunun gibi onlarca ayrıcalığa sahip olmak var iken, dahası kamu kurumlarında aynı statüde çalışmalarına rağmen, Eski İşçi, Yeni İşçi ayrımlarıyla aralarında uçurumlar oluşmasına sebebiyet veren çarpık bir çalışma var iken, şimdi hakların tümünü görmezden gelip, Enflasyon oranlarını maaşlara yansıtın, yeter demek, davamıza da, inancımıza da asla uymamaktadır. Kamu Sağlık – Sen ailesi olarak 2019 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesine dahil olmaktan başka hiç bir alternatifi biz samimi bulmuyoruz, böyle bir kararında içinde yer almıyoruz dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.