banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

KADROYA GEÇEN MEB TAŞERONLARI TEPKİLİ!

KADROYA GEÇEN MEB TAŞERONLARI TEPKİLİ!
Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) taşeron işçisi olarak çalışırken 2017 yılında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile geçici işçi statüsüne geçirilen yaklaşık 31 bin işçinin iş sözleşmeleri, eğitim öğretim yılının bitmesiyle askıya alınıyor.
"Oysa tatil dönemlerinde okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması, okul temizliği, bahçe bakımı gibi hizmetlerin görülmesine devam edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bu işçilere tatil dönemlerinde de ihtiyaç olduğu açıktır"
İki ay boyunca ücret alamayacak olan işçiler, "Biz bu süreçte ne yiyip ne içeceğiz? Kiralarımızı, faturalarımızı, kredi borçlarımızı kim ödeyecek?" diye sordu. İşçiler, 10 ay olan çalışma sürelerinin 12 aya çıkarılmasını istedi.
İHTİYAÇ VAR İSTİHDAM YOK "Bu süreçte kiralarımızı, faturalarımızı, kredi borçlarımızı nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz. O arada başka yerde çalışsak askıda olan iş sözleşmemiz fesh edilecek. Ya da sigortasız çalıştıracağız ama bize bir şey olsa sorumluluğu kimse üstlenmeyecek. Ayrıca iki ay sonra işe çağrılmama durmu da olabilir. Geçen sene seçimlerden dolayı 12 ay çalışmıştık, mağdur olmamıştık. Aslında eğitim öğretim yılı bitse de okullar kapanmiyor, personel ihtiyacı da var. Bunu okullar da söylüyor ancak MEB dikkate almiyor. Biz çalışma sürelerimizin kalıcı olarak 12 aya çıkarılmasını istiyoruz."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.