banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Antalyaspor

JİTEM sanıklarına beraat

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yılları arasında meydana gelen 20 faili meçhul cinayetle ilgili olarak haklarında dava açılan, aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ’ın da bulunduğu 8 tutuksuz sanığın tamamı beraat etti.

Kamuoyunda Cizre JİTEM davası olarak bilinen dava güvenlik gerekçesiyle Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanıklar emekli Albay Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ ile Burhanettin Kıyak, Fırat Altın, Hıdır Altuğ ve Adem Yakin ile avukatlar katıldı. Sanıklardan Kukel Atağ ve Temel Atağ ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmaya faili meçhul cinayete kurban gidenlerin bazı yakınları da katıldı. Mağdur yakınlar, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti emekli Albay Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ ile Burhanettin Kıyak, Fırat Altın, Hıdır Altuğ, Adem Yakin, Kukel Atağ ve Temel Atağ hakkında beraat kararı verdi.

Mağdur yakınları karara tepki gösterirken, avukatları kararı temyize göndereceklerini belirtti.

“Adalet adına kaygı verici bir gelişme”

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Ergenekon, Balyoz derken şimdi de JİTEM davasının beratla sonuçlanmış olması; hukuk, adalet ve gelecek adına kaygı verici bir gelişmedir.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.