banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

İHH Şanlıurfa Temsilciliği: Şanlıurfa Mahallesi Kampı tamamlandı

Şanlıurfa İHH’nın 1.5 yıl önce başlattığı kampanya sonucunda Şanlıurfa’nın adeta gurur kaynağı olan Şanlıurfa Mahallesi Kampı tamamlandı.

Şanlıurfa İHH’ Ak Parti Eski Millet Vekili Mahmut Kaçar’ın öncülüğünde büyük bir projeye imza attı.

Arakan'daki mazlum muhacirler için Bangladeş'in Arakan sınırında bir buçuk yıl evvel başladığı;  300 adet bambu ev, 2 adet derin su kuyusu, 1 adet mescit, 1 adet Çocuk Eğitim Merkezi ve 1 adet Kadın Meslek Eğitim Merkezinden oluşan Kamp bitirildi. Kampa Şanlıurfa Mahallesi adı verildi ve dün muhteşem bir açılışla muhacirlerin hizmetine sundu.

Bir Buçuk yıl önce bir çok kurum, kuruluş ve STK desteği ile başlatılan kampanya neticesinde Arakanlı muhacirler için yapılan Şanlıurfa Mahallesi Kampına başta Büyük Şehir Belediyesi, Haliliye Belediyesi, Karaköprü Belediyesi, Kızılay Şanlıurfa Şubesi, STK İnsani Yardım Platformu, Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi, Cihanüma Şanlıurfa Temsilciliği, Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri, Hatice Kübra Kız Anadolu İHL, Osman Cihangir, Ali Acar ve çok sayıda Şanlıurfalının katkılarıyla bitirilen Kamp Arakan’lıların yüzünü güldürdü.

Arakan kamplarındaki Şanlıurfa Mahallesi’nin açılışına, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZHASEKİ, Türkiye Bangladeş Dakka Büyükelçisi Mustafa Osman Turan, Ak Parti Şanlıurfa Millet Vekili ve Meclis İdare Amiri Halil ÖZCAN, Ak Parti Şanlıurfa eski Millet Vekili Yahya AKMAN, Ak Parti Şanlıurfa eski Millet Vekili Mahmut KAÇAR, Ş.Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin BEYAZGÜL, Ak Parti Adana Milletvekili Ahmet Zembilci, İHH Genel Başkan Yardımcısı Said DEMİR, İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, İHH Ankara Koordinatörü Enes Arıkan, İHH Güney Asya masası Sorumlusu Mücahit Demir ve çok sayıda Arakanlı muhacir katıldı.

Şanlıurfa Mahallesi bünyesindeki bazı mekân ve yapı isimleri şöyle;

Şanlıurfa Belediyesi Bambu Evleri, Haliliye Belediyesi Su Kuyusu, Seval ATİLLA Su Kuyusu, Halilurrahman Mescidi, Talat AKAY Bambu Evi,  Medet Halat ve Fatma Halat Bambu Evi, Karaköprü Belediyesi Bambu Evleri, Haliliye Belediyesi Bambu Evleri, Şanlıurfa İHH Bambu evleri, Şanlıurfa Çocuk Eğitim Merkezi, Şanlıurfa Kadın Mesleki Eğitim Merkezi vb…

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, bizim için çok önemli bir projeydi, elhamdulillilah projemizi bitirip ümmetin mazlumları olan Arakanlı kardeşlerimizin hizmetine verdik. Yaklaşık 2000 Arakanlının istifade edeceği bu büyük projeye öncülük eden Mahmut Kaçar vekilimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyemize, Haliliye Belediyemize, Karaköprü Belediyemize, Ceylanpınar Belediyemize ve emeği/katkısı olan tüm kurum kuruluş ve hayırseverlere ayrı ayrı şükran borçluyuz. Arakanlı mazlum mağdur muhacirler adına hepsine teşekkür ederiz. Allah kabul etsin dedi. Bu tür projelerimiz önümüzdeki günlerde devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.