Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_1ggou53bdg3849mn3glhtpjsh5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Hilvan İHL'de 'Doğruluk ve Dürüstlük' konferansı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Hilvan İHL'de  'Doğruluk ve Dürüstlük' konferansı

Hilvan’da Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Huzeyfe El Hatip katıldı.

Saat 10.00’da başlayan Konferansa, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Okulda yapılan konferansta aslen Filistinli olan Huzeyfa El Hatip’in konuşmasını Hilvan Tillo Medresesi Müderrisi Ubeydullah Kaya tercüme etti. Doğruluk ve dürüstlük konusunu ele alan  Yar. Doç. Dr. El Hatip: “Allah bizi İslam diniyle şereflendirdiği için çok mutluyuz. Allah bize bu yolu göstermiş ve bu yolda yapılması gerekenleri Efendimiz (sav) Hadis-i Şerifte şöyle bildirmiştir: ‘İman ettim dedikten sonra dosdoğru ol’ Böyle olmak lazımdır. ” dedi.

 

Yar. Doç. Dr. El Hatip: “Allah’ın o istediği dosdoğru kullar olmadığımız için önce küçük günahlara ve daha sonra büyük günahlara bulaşıyoruz. Küçük günahlar büyüyerek  insanları küfre kadar götürebilir.” diye konuştu.

Küçük günahları işleyenlerin yavaş yavaş kalpleri ölüme doğru götürdüğünü bu nedenle gafletten kurtulmanın tek yolunun küçük günahları terk etmekle mümkün olabileceğini belirtti. Hatip:”Gaflet  insanı dosdoğru yoldan ayırır  ve dünyevi olarak bir makam sahibi olduğunda insanı önce kibirlendirir. Daha sonra ise İslam’dan uzaklaştırarak gaflete düşürüp Allah’tan uzaklaştırır.” İfadelerini kullandı.

Konferans Cihat Diler adlı İmam Hatip öğrencisinin okuduğu dua ile sonlandırılırken, Anadolu İmam Hatip Lisesi  adına Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, İmam Hatip Mezunları Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Hilim-Der) adına ise Mehmet Altun tarfından,   Doç. Dr. Huzeyfe El Hatip’e plaketler verildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.