banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Haberleri Urfa Haber ak parti Siverek

Havai Fişekleri İzinsiz Kullanmak Yasaklandı!

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü basın biriminden yapıan yazılı açıklamada;
"İlimizde resmi ve milli bayramlar ile çeşitli açılışlarda, özel günlerde ve kutlamalarda havai fişek diye tabir edilen şenlik ve işaret fişekleri ile oyun ve eğlence aracı olan piroteknik maddelerin kullanımında artış olduğu görülmektedir. Bununla birlikte, bu maddelerin satış ve kullanımına ilişkin usul ve esaslar mevzuatta açıkça belirlenmiş olması, izinsiz ve usulüne aykırı kullanım, güvenlik önlemlerinin alınmaması gibi nedenlerle piroteknik maddelerden kaynaklanan çeşitli kazaların olduğu, olabileceği bu nedenle yaralama ve ölüm olaylarının da olabileceği düşünülmektedir. Ayrıca bu maddelerin izinsiz kullanımından dolayı halkımızda korku, panik ve heyecan yaşanmakta, halkın can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir.

Piroteknik maddelerin satış ve kullanımına ilişkin usul ve esaslar ilgili mevzuat ve İçişleri Bakanlığının bu konuya ilişkin düzenlemeleri doğrultusunda Valiliğimiz 24/01/2013 tarih ve 387 sayılı genelgesi ile yeniden belirlenmiş olup, kolluk kuvvetlerimiz havai fişeklerin usulüne uygun kullanımını sağlamak amacıyla gereken tedbirleri alacak ve halkımızın huzur ve güvenliği için bu maddelerin izinsiz kullanımına müsaade etmeyecektir" denildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.