banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru

Harran Üniversitesi Alanlarında Uzmanlar Farklı Temalı Programlar Yapıyor

Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Vahap Uluç ve Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Din Sosyolojisi Dr. Öğretim Üyesi Fatma Çakmak tarafından organize edilen “Akademi Tartışıyor” programının birincisi düzenlendi.

Bilimin öneminden hareketle on beş gün de bir salı günleri düzenlenmesi planlanan “Akademi Tartışıyor” programı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çelik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

On beş günlük aralıklarla düzenlenmesi planlanan, her bölümü farklı temalı olacak şekilde yapılacak programda sosyal, ekonomik, siyasi ve fen gibi konularda kendi alanında uzman akademisyenler tarafından sunumlar yapılacak.

Akademi Tartışıyor’un ilk programında, Harran Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Şerif Kurtuluş tarafından “Sigaradan Kurtulamama: Gizli Tehdit Tütün Endüstrisi” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumunda Dr. Öğr. Üyesi Şerif Kurtuluş, tütün endüstrisinin sağlığımıza zarar veren sigara içme alışkanlığını bize kazandırmak için hangi yollara başvurduğunu, çeşitli metaforlar üzerinden bir sunum ile anlattı. Bunun için söz konusu çevrelerin özellikle de psikolojik birtakım tekniklere başvurduğu konusu üzerinde durdu.

Hem akademik kimliğe uygun bir şekilde yerel ve ulusal sorunları tartışmaya açmak hem de üniversite öğretim üyelerini bir platformda bir araya getirmek amaçlı “Akademi Tartışıyor” programlarında inter disipliner bir anlayışla herkesin ilgi duyabileceği konular olmasına dikkat edilecek şekilde üniversitenin tüm uzmanlık alanlarını bir araya getirmek hedefleniyor.

Program, soru cevap faslı ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.