banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Halk Otobüsçülerinden Yeni Hamle

Bilindiği üzere belediye kiraladığı esnaf araçlarının reklam gelirlerini hat sahiplerine vermiyor hepsini kendisi alıyor. Diğer taraftan 04.01.2012 tarihinde yaptığı ihaleyi kazanan özdicle a.ş’ye ait kiralık araçların tüm reklam gelirleri de ÖZDİCLE A.Ş’YE kalıyordu. Bu çifte standa isyan eden otobüsçü esnaf’ta çıkış yolunu kendiside reklam alarak bulma yoluna girdi.
Urfa’daki  açık hava reklam alanları bilbordlar dışında atıl bir şekilde duruyordu. Bu atıl alanların başında halk otobüslerinin  reklam alanı olarak kullanılmaması vardı.Yıllardır reklam şirketlerinin ısrarlarına rağmen belediyenin yanlı tutumu sebebiyle  halk otobüslerine  belediyeden reklam izni çıkmıyordu.Sadece araç içi delgeçlere reklam alınabildi ötesi  yasaktı.
Urfa’da sihirli bir kelime vardır: ’’BELSAN’’…Ne zamanki toplu taşıma işine girdi. Artık yasakların kaldırılma zamanı gelmişti.Ulaşım sektörü için büyük bir  başarı ve halk otobüsçüleri içinde Belsan’a izin çıktığından artık sadece standart kurallar yerine getirildiğinde reklam alınabilir olmuştur.
Ulaşım esnafı da bu konuda çalışma başlattı ve Kent  Reklam Ajansı yetkilileri ile yaptığı toplantılar sonrasında  bu firma ile reklam anlaşmasına vardı.07.01.2012 tarihinde  şoförler odası toplantı salonunda Kent reklam ajansı sahibi Süleyman ELGÜN ulaşım esnafına  reklam hususunda açıklamalarda bulundu.Toplantı sonunda esnaf için bir reklam havuzu oluşturulması ve herkesin buradan eşit pay alması kararlaştırıldı.Bu hafta içinde gerekli imzaların atılması ile reklam hususunda resmi işlemler başlayacak ve inşallah şubat ayı başında ilk reklamları özel halk otobüslerinde göreceğiz…
Konu hakkında görüşlerini aldığımız karaköprü kooperatifi başkanı Abuzer Şeker ,adil, paylaşımcı bir sistem üzerinde kafa yorduklarını ve kooperatif ayrımı yapmadan tüm esnafın yararlanacağı bir reklam havuzunu oluşturacaklarını söyledi.Belediyenin ayrımcı ve rantiyeci tavrının reklamlardaki tutumu ile ortaya çıktığını belirtip,işte şimdi ortaya çıkan bu tekelci,ayrımcı,rantiyeci zihniyetle biz 2 yıldır uğraşıyoruz dedi.
Eyyübiye kooperatif başkanı Mehmet Emin Ak ise reklam gelirleri ile esnafın bir miktar rahatlayacağını, bu işlerin daha emekleme safhasında olduğunu ilk başlarda çok fazla bir gelir olmasa da bu işin halk otobüs esnafı için önemli kazanım olduğunu ve esnafı biraz sabırla çok daha iyi günler beklediğini sözlerine ekledi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.