banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haberleri Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber Bitlis

Süleymancı cemaati lideri Ahmet Arif Denizolgun vefat etti-Ahmet Arif Kimdir

Halk arasında Süleymancılar (Süleymancı cemaati) lideri Ahmet Arif Denizolgun bu sabaha karşın (03:00 sularında) evinde yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sebebiyle vefat etti. Peki Ahmet Arif Denizolgun kimdir?, Ahmet Arif Denizolgun ne zaman ve nerede defnedilecek?

08 Eylül perşembe günü itibariyle vefat eden Süleymancılar'ın (Süleymancılar cemaati) lideri Arif Ahmet Denizolgun kimdir? Ahmet Arif Denizolgun nerede ne zaman saat kaçta defnedilecek, Arif Ahmet Denizolgun aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte Arif Ahmet Denizolgun'nun biyografisi

Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri'ne gönül vermiş olan ve halk arasında Süleymancılar diye bilinen Süleymanlılar cemaatinin lideri Ahmet Arif Denizolgun kimdir?

 

Arif Ahmet Denizolgun Beyefendi 1955 yılında dünyaya geldi. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi bugunkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar akademisi Mimarlık Bölümününden mezun oldu. Ardından Columbia Üniversitesi Wagner College Ekonomi İş İdaresi bölümünden mezun oldu ve Serbest Mimar ve Müteahhitlik yaptı.

Ahmet Arif Denizolgun, 4 Ağustos 1998 - 11 Ocak 1999 tarihleri arasında 20. Dönem Antalya Milletvekilliği ile Ulaştıma Bakanlığı görevinde bulunan Denizolgun, bu dönem içerisnde dürüstlüğü, ve projeleri ile dikkat çekti. NATO Komisyon Başkanlığı ile Teknoloji ve Bilim Komisyon üyeliği görevlerinde de bulunan Denizolgun Beyefendi, 17 Haziran 2000 tarihinde ahirete irtihal eden Kemal Kacar Beyefendi'den sonra Süleymanlılar cemaatine önderlik etti. Dünyanın her köşesine Kur'an-ı Kerim hizmetleri götürülmesi konusunda hayatı boyunca çok yoğun olarak çalışmalar sürdüren Ahmet Arif Denizolgun Beyefendi 8 Eylül 2016 tarihinde gece saat 03:00 sularında yüksek tansiyona bağlı olarak geçirdiği beyin kanaması sonucu 04:00 sularında Beykoz'daki evinde vefat etti.

 

 

 

 

 

Ahmet Arif Denizolgun Beyefendi, babası Hüseyin Kamil Denizolgun Beyefendi'nin vefat yıldönümünün ilk saatlerinde; dedesi Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri'nin yıldönümünden 1 hafta önce (16 Eylül) vefat etti.

Ahmet Arif Denizolgun Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek

Ömrünü Allah yolu ve Kur'an-ı Kerim hizmetine adayan Ahmet Arif Denizolgun'un cenazesinin İstanbul'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilmesi bekleniyor.
(haberkıta)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.