banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber

Haliliye Belediyesi Harekete Geçti

 Değişen hava şartları nedeniyle, kış şartlarına geçiş olmaksızın yollarla ilgili, yoğun çalışmalar sürdürülüyor. Yağışlı havaların vatandaş üzerindeki etkilerini en aza indirmek ve kırsal mahalleler ile yeni yapılaşmakta olan mahallelerde yaşam şartlarını merkez şartları ile eşitlemek adına devam eden hummalı çalışmalar, Haliliye İlçesi'ni adeta şantiye alanına çevirdi.

İLÇE ŞANTİYE ALANINA DÖNDÜ

Son olarak temeli atılan biri 30 bin metre kare, diğeri 19 bin metre karelik park alanları, 19 muhtar evi ve 34 taziye evinin de çalışmaları ile birlikte Haliliye 24 saat aralıksız çalışmaların devam ettiği bir ilçe haline geldi. Şu günlerde, Fen İşleri Müdürlüğü tam 14 ayrı noktada ise yol yapım çalışmalarını yoğun olarak devam ettirirken, hava şartlarını verimli kullanmak adına çalışılan noktaların sayıları her geçen gün arttırılıyor.

YOL YAPIMINDA REKOR KIRILIYOR

Bugüne kadar 400 bin metre kare alanda yapım çalışmalarını tamamlayan Haliliye Belediyesi , 200 bin metrekarenin üzerindeki alanda ise çalışmaya devam ediyor. Belediye yol yapım çalışmalarında rekorunu yenileyerek, devam eden çalışmalarını da tamamladığında bu rakamı yaklaşık 700 bin metre kare üzerine taşımış olacak.  Şanlıurfa tarihinde birim zamanda gerçekleştirilen en yüksek rakamlardan birine sahip olan yol yapım çalışmaları; kırsal ve merkez şartlarının eşitlenmesi, hizmette fırsat eşitliği ilkelerinden  yola çıkılarak planlanıyor.

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün ilçe genelinde devam ettirdiği çalışmalarda bölgeler ise şu şekilde sıralanıyor:

•    Ahmet Yesevi Mahallesi Kaldırım Çalışması
•    Ahmet Yesevi Mahallesi Stabilize Yol Yapım Çalışması
•    Kırsal Mahallelerden olan Kengerli, Aşağı Ağlayan, Çamlıdere, Kaynaklı, Payamlı, Kısas, Uluhan ve Küçüksenem Mağara'da Stabilize Yol Yapım Çalışmaları;
•    Yine kırsal mahallelerden olan Tepedibi, Kısas ve Konuklu Mahallelerinde ise Parke Yol Yapım çalışmalarına devam ediliyor.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol devam eden yol yapım çalışmaları ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:"Bugün Fen İşleri Müdürlüğümüzün Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yeni açılmış olan yolun kenarındaki kaldırımları dizayn etme çalışmasını yerinde inceledik. Fen İşleri Müdürlüğümüz Ahmet Yesevi Mahallesi'nde yeni açılan yolun iki tarafında da kaldırım çalışmasını devam ettiriyor. Ve üç beş gün içeresinde bu çalışma bitecektir. Fen İşleri Müdürlüğümüz Haliliye’nin 14 değişik yerinde çalışma yapmaktadır. 7 mahallemizde stabilize yol çalışmamız, 6 mahallemizde parke ve kaldırım çalışması bir mahallemizde de sadece kaldırım çalışmamız devam etmektedir. Ahmet Yesevi Mahallemizin alt yapı meselesi bitmiştir. Stabilize yapılmış olan bütün yollar tamamlanmıştır. Ve bundan sonrasın da yapılaşma devam ettikçe, yapılaşma belli bir seviyeye geldikçe üst yapı yani kilitli taş veya asfalt çalışmamız devam edecektir. Ahmet Yesevi Mahallemizde bu Cavsak geçişi yapılmıştır. Vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. 14 mahallemizdeki çalışmalarımız da halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ve en kısa zamanda yeni çalışma yapmadığımız veya çalışma gerektiren yerlere en kısa zaman içerisinde ulaşacağımızı ve o bölgelerimizin de isteklerinin yerine getirileceğini halkımıza müjdeliyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.