banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Hacı Bektaş-ı Veli Şanlıurfa’da Anıldı

Hacı Bektaş-ı Veli, vefatının 750. yılında 2021 UNESCO Hacı Bektaş-ı Veli Yılı etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa’da düzenlenen programda anıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen Hacı Bektaş Veli’yi Anma Programını vatandaşlar ilgiyle takip etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan ve çok sayıda davetlinin katıldığı anma etkinlikte Hacı Bektaş-ı Veli’nin Hakka yürüyüşünün 750. Anma Yılı video gösterimi büyük ilgi gördü.

Harran Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş tarafından “Hakka Yürüyüşünün 750. Yılında Hacı Bektaş-ı Veliyi Anlamak” konulu konferans verildi. 

BAŞKAN BEYAZGÜL:”HACI BEKTAŞ-I VELİ’Yİ GÖNÜLDEN ANLAMALIYIZ”

Hacı Bektaş-ı Veli’nin hayatını anlatan video gösteriminin ardından konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül: Bu yıl ve bu günün çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek “Bizim, kendi değerlerimizi tanımaya çok ihtiyacımız var. Hacı Bektaş Veli’yi bu sene tanıyacağız. Onun düşüncelerini, söylemlerini çokça tekrar edeceğiz. Ama çokça tekrar etmekle de kalmayacak, onu gönüllerimize, kalplerimize indireceğiz.” dedi. Sevginin gönülde olmasını gerektiğinin altını çizen Başkan Beyazgül ağaca, yeşile, hayata olan sevginin gönülden gelmesi gerektiğini ifade etti. Bir olalım, iri olalım, diri olalım sözünü hatırlatan Başkan Beyazgül birlik ve beraberliğin kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini aktardı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ise Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretilerinin tüm insanlığın huzuru için yol gösterici olduğunu ifade ederek gönül dostu Hacı Bektaş-ı Veli’yi saygıyla anıyorum ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan ise Hacı Bektaş-ı Veli’den özlü sözler aktararak insanlığa barış, sevgi, kardeşlik dilini aşılayan Hacı Bektaş-ı Veli’yi iyi anlamak gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik, Kültür ve Turizm İl Müdürü Aydın Aslan ve vatandaşların katılımıyla Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsündeki Hacı Bektaş-ı Veli Ormanına fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidan dikimine katılanlara burada aşure ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.