banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haberleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Haliliye Belediyesi Viranşehir Urfa Haber

Güzel Hutbe Okuma Yarışması Bitlis finali yapıldı

Türkiye genelinde düzenlenen hutbe okuma yarışmaları Güzel  Hutbe Okuma Yarışmalarının Bitlis finali, Tatvan İbadullah Cami’nde gerçekleştirildi.

Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencileri, büyük heyecanla hazırladıkları hutbeleri okuyarak  yarışmada dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

Tatvan İbadullah Cami’nde düzenlenen hutbe yarışmasına katılan öğrenciler, minbere çıkarak hazırladıkları hutbeleri  irad ederken, yarışmaya komisyon olarak İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, meslek dersleri öğretmenleri ve din görevlileri katıldı.

Halkın da yoğun katılım gösterdiği hutbe okuma yarışmasında, Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Kılıç birinci, Tatvan Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve Norşin Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere farklı ödüller verilirken, camide Cuma namazını birinci olan Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Kılıç  hutbe vererek kıldırdı. Birinci olan Kılıç, bundan sonraki hedefinde Nisan ayının sonunda Van ilinde yapılacak bölge yarışmasında dereceye girip, Türkiye finaline katılmak olduğunu belirtti.

Kılıç, kendi başarısında okul idarecilerinin ve öğretmenlerinin destekleri olduğunu belirterek, kendisini destekleyen ve kendisine emek veren herkese teşekkür etti. Okul idarecileri ise birinci olan öğrencilerini tebrik ederek, aynı dereceyi bölge finallerinde beklediklerini ifade ettiler.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.