banner2
Öne Çıkanlar Aktoprak Spor Urfa Sanlıurfa Haberleri GAP Arena Stadyumu Şanlıurfaspor Kemal Saraçoğlu Furkan Aldemir 4

Bir ilk! Yetişkinler için okuma yazma eğitimi

Modül, okuma-yazma oranının yükselmesinin yanı sıra hastalıkları önleme bilgisinin de yayılması konusuna da katkı yapıyor. Yetişkin okuma-yazma öğretiminde ekte sunulan kitapçığın, kurumlar tarafından çoğaltılarak kullanılması da mümkündür.

GAP Bölgesi’nde özellikle kırsal alanlarda ve alt sosyo-ekonomik düzeydeki mahallelerde yetişkin nüfusta okuma-yazma oranı düşük olup bu grupta hastalıkların görülme sıklığı yüksektir. Gerek okuma-yazma bilme oranlarının yükseltilmesi gerekse hastalık ve erken ölümleri önleme bilgisinin yayılmasının sağlamak amacıyla GAP İdaresi Başkanlığı ve Harran Üniversitesi işbirliğiyle Sağlık Temalı Yetişkin Okuma-Yazma Öğretimi Modülü geliştirildi.

Pilot çalışmalarda, modülün okuma-yazma kurslarına devamı arttırdığı, öğrenmeyi hızlandırdığı ve kursiyerlerin kendilerinde ve ailelerinde hastalıkların azaldığı saptandı. Yetişkin okuma-yazma öğretiminde ekte sunulan kitapçığın, kurumlar tarafından çoğaltılarak kullanılması da mümkündür. Modül, okuma-yazma oranının yükselmesinin yanı sıra hastalıkları önleme bilgisinin de yayılması konusuna da katkı yapıyor.

KİTAPÇIK İÇİN TIKLAYINIZ!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.