banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Flaş açıklama! Akabe Mesire alanı yapılacaktı ama!...

Şanlıurfa Akabe çıkışında bir mesire alanı yapılması için 1996 yılında proje hazırlanmış fakat park yapılmamış. bunun sadece bir hayal olarak kaldığını açıklayan Şanlıurfa eski belediye başkan yardımcılarından Uğur Beyazgül, "Tek tesellimiz ise yapılan binanın okul binası olması" diye açıkladı.

Sosyal medya hesabından; Hayalimiz Urfa'nın girişinin güzel bir parkla süslenmesi... Akabe mesire alanıyla şehrimizin taçlandırmasıdır...olmadı.. bize de sizinle hayallerimizi paylaşmak düştü... diyen Uğur beyazgül o gün engelleyenlerin kimler olduğunu da açıklamadı. 


Amaçlarının gecekondulaşmayı engellemekti diyen Beyazgül, bugün gecekondu yığınına gönüşen kentin kimlerin bu hale getirdiğini ve neden diğer yetkililerin önlem almadığı ise meçhul. 

Beyazgül yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

HAYAL ETTİK.. MÜCADELE ETTİK FAKAT OLMADI...

1996 yılıydı..Urfa belediye başkan yardımcısıydım... hedefimiz Urfa'ya imarla ilgili bir yön vermekti...öncelikle %65'i gecekondu olan şehrin gecekondulaşmasını önlemek lazımdı... Resimde görülen Urfa'nın Antep girişiydi ve en önemli vitriniydi...Resimde kazılan kısım gecekonduya açılmış, temellerin kazısı için kireçle çizilmişti...canımız pahasına büyük bir mücadeleye giriştik...öncelikle itfaiye ile kireçleri sildirip gecekondunun durdurulması için taş duvarla bir set oluşturduk...tabi bu araziyi ellerinde bulunduranlar onlarca kişiye satış yapmışlardı... Valimiz Ziyaettin Akbulut'a buranın istimlaki için bizzat rica da bulundum... bir yandan da istimlaki için mücadele ettik... bir yandan gecekondu yapılmasın diye nöbet tuttuk...gecekonduyu durduramazsak, Evren sanayiye kadar bütün dağlar gecekonduyla dolacaktı... stres ve sıkıntı aylarca sürdü... nihayet başardık... Hayalimiz Urfa'nın girişinin güzel bir parkla süslenmesi... Akabe mesire alanıyla şehrimizin taçlandırmasıdır...olmadı.. bize de sizinle hayallerimizi paylaşmak düştü...
Tek tesellimiz ise yapılan binanın okul binası olmasıydı...

Ali Aslan/ www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.