Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_ojh6ulk3pv32le3l378q0q79p6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Fakıbaba'nın İstifasına Başkan Beyazgül'ün Yorumladı: Keşke hizmet edemedim deseydi... haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Fakıbaba'nın İstifasına Başkan Beyazgül'ün Yorumladı: Keşke hizmet edemedim deseydi...

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifasını değerlendiren Başkan Beyazgül, "Keşke halka hizmet yapmak için gayret ettim ama başaramadım bu nedenle istifa ediyorum deseydi" dedi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün istifa süreçleri ve kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında  Haber7'ye yaptığı açıklama şu şekilde;

Öncelikle böyle bir açıklama imkanını bana verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.  ün gece yerel bir televizyonda da konuşmam da da ifade ettim sayın Fakıbaba'nın istifasıyla ilgili söyleyeceklerim de ayrı bir konu.

'FAKIBABA KEŞKE HİZMET EDEMEDİM DİYEREK İSTİFA ETSEYDİ'

Şunu diyorum Peki sayın Fakıbaba; halka hizmet yapmak için gayret ettim ama başaramadım bu nedenle istifa ediyorum deseydi sayın Fakıbaba. 2018 Şanlıurfa'yı dizayn ettim burada da çok etkili olmadım bu nedenle istifa ediyorum deseydi. Şanlıurfa bana her şeyi verdi belediye başkanlığı verdi, milletvekilliği verdi, bakanlık verdi ama ben Şanlıurfa'ya hiçbir şey veremedim bu nedenle istifa ediyorum deseydi.

"HER DEFASINDA ÇAĞIRDIK GELMEDİ"

Her defasında toplantıya çağırdık gelmedi. 4 yıllık toplantımızda bir defa dahi kendisini görmüş değiliz. Kendi belediye başkanıyla medya aracılığıyla konuşmanın doğru olabileceğini kim kast edebilir. Kendi meselelerimizi oturup aynı masada etrafında toplanamayacaksak kiminle bunları konuşacağız. Tabi ki sayın Fakıbaba ile dostluğumuz baki ancak bu şekilde ben bu insanla yapamıyorum bu nedenle ayrılıyorum demesi bana göre çok basit bir hadise. Siyasette her durumda her türlü imkansızlıkla karşılaştım, halk için her türlü durumda mazeret etmemek ve halkı ağlama duvarı haline getirmemektir. Zorluklar olur ama ben sorununuz çözdüm de geldim demektir. Ben yapamadım gidiyorum demek değildir. 

Soru- Cevap

"HALKA DANIŞMADI"

Sayın Fakıbaba daha öncede parti değiştirdiği biliniyor seçimle nezdinde bu kadar parti değiştirme nasıl bir karşılık bulur? Fakıbaba’nın Şanlıurfa’da hala bir ağırlığı var mı sizce?

Bir siyasetçinin bir devlet adamının ağırlığı yaptığı hizmetlerle olur gözünün dolu olmasıyla olur bu dönemde mesela Fakıbaba, ben Urfa’ya çok gidip geldim halkımın içerisine girdim .. en son konuşması şuydu; "Halk ne derse ben öyle yapacağım." dedi ama sen halkına danışmadın halkına danışmadan gittin bu Urfa halkının tercihi değil. Urfa halkının tercihi onun hükümette kalıp halka hizmet etmesiydi.

"BEN HAYRET EDİYORUM"

Meral hanımla görüşme sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben hayret ediyorum. 20 yıldır bir partidesin ve o partinin her kademesinde olmuşsun 20 yıl sonra ne değişti de ayrılıyorsun. Bir yıl öncekine göre ne değişti Meral hanım kaç yıldır var Meral hanımda nasıl bir değişiklik gördü. Meral hanımın daha önceki söylemi neyse şimdi ki söylemi de o. Ben Ak Parti de sıkıntı duyulan insanlar var diye onun etrafındakiler evliyalar topluluğumu. Meral hanımla konuştun mu eğer konuştuysan bir hesapla mı gidiyorsun. Esas olan millete hizmet etme hesabıdır.

İYİ Parti'ye geçerek ne gibi bir beklenti içerisinde olabilir?

"Ben Meral hanımla istişare ettim, ben Meral Hanımda o ışığı gördüm..." Bunlar ne demek Allah aşkına Sayın Fakıbaba, her aşamada hedefin hizmet etmek olmalı hedefin istifa etmek olmamalıydı. Bu şehre ve halka hizmet etmek olmalıydı. Bu şehrin bürokratını çoğaltmak olmalıydı. Hedef bunlar olmalıydı.

"BU DURUMU ÇELİŞKİ OLARAK GÖRÜYORUM"

Sizinle ilgili arsa satışı polemiği yaşadı. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Ne arsa satması… Arsa satılmadı .. Bir metrekare bile arsa satılmadı. Bana öneriyle gelip şunu yapalım deseydi oturup konuşsaydı çözüm bulunurdu. Arsa satılmadı yok öyle bir şey. Kulaktan dolma bilgiler. Devlet adamı kulaktan dolma işlerle iş yapmaz. Allah aşkına belediye başkanlığı yapmış milletvekilliği yapmış bir insan olarak böyle yapamamalı.. Ben durumu çelişki olarak görüyorum. Bizim tek bir hedefimiz var Şanlıurfa’ya hizmet etmek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.