banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Eyyüp Nebi Cami Ve Külliyesindeki İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

 
Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesine Bağlı Eyyüp Nebi mahallesinde yapımı devam eden camii ve külliye inşaatında incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Milletimiz için şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde projelerdeki çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir ilçesindeki Eyyüp Nebi mahallesinde yer alan ve içerisinde Hz. Eyyüp, Eşi Rahime Hatun ile Elyasa Peygamberin türbelerinin yer aldığı ziyaretgâha mimariye uygun camii ve külliye yapımına hızla devam ediyor. Cami çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin eşlik etti.

BEYAZGÜL: EYYÜP NEBİ MAKAMI İNANÇ TURİZMİN MERKEZLERİNDEN BİRİDİR

İncelemelerinin ardından açıklamada bulunarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Beyazgül, “Esas olan Eyyüp Nebi beldemize gelip peygamberlerden biri olan Eyyüp peygamber makamını ziyaret etmemiz. Dualarımızı ettik. Bu bölge Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliğimiz tarafından birlikte yaptığımız bir külliye. Birlikte yapıyor olmamız külliyeyi daha da güzelleştirecek. Bu çalışmaları yerinde inceledik. Ama en önemlisi burada bir büyük peygamberin izlerinin bulunmasıdır. Hiçbir şey yapmasak dahi burası bu peygamber nedeniyle inanç turizminin merkezidir. Yine de biz buraya gelen insanların daha rahat ibadet etmesi açısından birtakım hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Yerinde incelemede bulunduk. Çalışmalar hızla devam ediyor. Urfa taşından yapılma kapla ile çalışmalar sürüyor. İnanıyorum ki bittiğinde herkesin beğenisini kazanacak bir eser olacaktır. Milletimiz için şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 4 yıl önce

Savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen dünyaca ünlü Suriyeli ses sanatçısı Omar Souleyman, kendisi gibi savaştan kaçanlar için Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde açtığı fırında fakirlere ekmek dağıtıyor https://www.urfadegisim.com/omar-souleyman-akcakale-de-firin-acti/26899/