banner2
Öne Çıkanlar Galatasaray Ahmet Fidancı Kültür ve Turizm Yolu Strandberg Galatasaray Müzesi

Urfa'da en anlamlı engelliler günü


Etkinlikler kapsamında GAP Arena Kapalı Spor Salonunda düzenlenen  kokteyl ve tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılan Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tekerlekli sandalye basketbol takımının empati maçının yapılacağı salona geçti.

Maç öncesinde Engelli sporcuların tekerlekli sandalyesine oturan Başkan Nihat Çiftçi, sporcular ve gelen konuklar ile birlikte basket atışı yaptı.

Daha sonra Empati müsabakasını izleyen Başkan Nihat Çiftçi' maç sonrasında engelliler günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtımı ve kokteyle katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Yerel yöneticiler olarak Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarında  en iyi koşulları en iyi şekilde sağlayacağız" dedi.
Herkesin Dünya Engelliler gününü kutlayan Başkan Nihat Çiftçi, "Aslında Dünya engelsizler günü olmasını diliyorum herkesin. Engeliler hayatımızın bir parçası her insanın aday olduğu bir durumdur. Bir şehirde yaşam varsa bu konuda engellilerin mutlak suretle dikkatte alınması gerekmekte. Şehrin bu bakış açısıyla inşa edilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak tüm arzumuz budur"

ENGELLİ SPOR TAKIMLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Spor yaşamın bir parça olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi Engelli Spor takımlarımız çok başarılı sonuçlara imza atıyorlar bu yüzden Tebrik ediyorum. Yüce Allah bizleri farklı farklı yaratarak imtihanlara tabi kılmıştır. Hiç birimiz yaşamdaki koşulları tek başımıza seçme iradesine ve hakkında sahip değiliz. Samimi bir şekilde bir araya gelerek omuz omuza verip sevgiyi işletirsek ve yaratılanı yaratandan ötürü seversek hepimiz bize düşen görevi yapmış oluruz" dedi

BAŞKAN ÇİFTÇİ, ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİNİ 3 AYDA TAMAMLAYACAĞIZ

Engelli Koordinasyon Merkezimiz  tekrar açmak için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Türkiye'deki ender projelerden birisi, bunu Şanlıurfa'ya yeniden kazandıracağız" dedi.

Engelli vatandaşlara; "İnşallah bundan sonraki tüm faaliyetlerinizi kendi evlerinizde yani sizin için hazırlanmış bu güzel merkezde yapacaksınız" diyen Başkan Nihat Çİftçi, "Aslında 3 aralık günü ile sınırlandırmamak lazım. Bir yaşam felsefesi haline getirmemiz lazım, engelleri tanımamak lazım. yaşamı engelsiz olarak germek gerekiyor. Koşulları sindirip hayatı sevgiyle devam ettirmek lazım. Yerel yöneticiler olarak sizlere o koşulları imkanlar eşliğinde en iyi şekilde sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Eğitim kampanyasını başlatacağız. Sağ olsun Eski Belediye Başkanımız ve şuanda da Şanlıurfa Milletvekilimiz olan Ahmet Eşref  Fakkıbaba'nın döneminde başlayan Engelli Koordinasyon Merkezimizi 3 ay gibi kısa sürede hizmete açacağız. Geçtiğimiz gün orayı inceledik, inşallah yakın bir tarihte sizler için orayı açacağız. Engelli vatandaşlarımız için tam bir yaşam alanı projesi, Türkiye'deki ender projelerden birisi. Bunu Şanlıurfa'ya kazandıran herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki tüm faaliyetlerinizi kendi evlerinizde sizin için hazırlanmış bu güzel merkezde yapacaksınız. Tekrardan bütün insanların engeliler gününü kutluyorum" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi'ye teşekkür eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ise, "Herşey Kaderdir ne olacağı belli olmaz, Hepimiz bir enngeli adayıyız. 2 Ay önce geçirdiğim trafik kazasında bende bu gün burada bir engelli olarak kutlayabilirdim" dedi.

ENGELSİZ YAŞAM İÇİN 55'İ AKÜLÜ 176 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILDI.

Konuşmaların ardından Başkan Nihat Çiftçi ve gelen konuklar Büyükşehir Belediyesi tarafından tedarik edilen 11 tekerlekli sandalyeyi sahiplerine verdi.

Her zaman Engellin karşında durarak Engelsiz yaşam için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Bu güne kadar 55 Akülü toplamda 176 Tekerlekli sandalyeyi ve 213 adet işitme cihazını  ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında ilk olarak Rabia Meydanın başlayan kortej yürüyüşünün ardından Büyükşehir Belediyesi önüne kadar engelsiz yaşam için yürüyüş yapıldı. Yürüyüşün ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda Engelliler tarafından yapılan el emeği, göz nuru eşyaların sergisinin açılışını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, Herkesin Dünya engeliler gününü kutladı.

Programlar kapsamında Başkan Nihat Çiftçi'ye Eşi Sema Çiftçi, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ve Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Pınar eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.