banner2
Öne Çıkanlar Galatasaray Ahmet Fidancı Kültür ve Turizm Yolu Strandberg Galatasaray Müzesi

Arınç, sağlıktaki israfa dikkat çekti

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bütün hizmette karnesi pekiyi olan AK Parti hükümetinin israf konusunda tam anlamıyla başarılı olamadığını söyledi. Arınç, özellikle sağlık sektöründe israfın önlenememesi durumunda iki yıl sonra sağlığa harcanacak parayı bulamayacaklarını söyledi.

Arınç, Av. Remzi Yedikardeş’in organize ettiği ve işadamı Azmi Akbıyık’ın ev sahipliğini üstlendiği 49.Dostlar Meclisi’nin onur konuğu oldu. Fatih Belediyesi’ne ait Topkapı Tesisleri’nde düzenlenen gecede konuşan Arınç, sözlerine eski Başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anarak başladı. Erbakan’ın kendilerine ahlakı ve maneviyatı öğreten insan olduğunu hatırlatan Arınç, “Kendisiyle 35 yılı bulan bir beraberliğimiz oldu. Taktik gereği önce AP’den adaylığını koydu, adaylığı kabul edilmeyince Milli Nizam Partisi’ni kurdu ve Meclis’e girdi. 71 muhtırasında MNP kapatılınca Milli Selamet Partisi’ni kurdu bu sefer 48 milletvekiliyle TBMM’de yer aldı. 12 Eylül darbesinde kapatılan MSP’nin yerine Refah Partisi’ni hocamız 95 seçimlerinde 158 milletvekili ile iktidara geldi ve Başbakan oldu. 28 Şubat mağduru olan hocamızı rahmetle anıyorum” dedi.

28 Şubat dönemiyle devam eden darbe geleneğinin AK Parti’nin iktidarda olduğu sıralarda da sürdüğünü ve partilerinin 2008’de kapatılmaktan bir oyla kurtulduğunu belirten Bülent Arınç, “Daha sonra yaptığımız çalışmalarla Türkiye siyasi parti mezarlığı ayıbından kurtuldu. ‘Bin yıl sürecek’ denilen 28 Şubat süreci 10 yıl bile sürmedi, bundan sonra da Allah’ın izniyle olmayacak” ifadesini kullandı.

2002’de başlayan iktidar dönemlerinin 2007 ve 2011 seçimlerinde daha fazla oy alarak devam ettiğini, referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde de halkın güvenini sürdürdüğünü vurgulayan Arınç, şunları söyledi:

“Halkımız 7 Haziran’da bize iyi bir ders verdi. Oy oranımız 9 puan birden düştü. Hamdolsun bunu iyi idrak ettik, sorunları tespit ettik ve 1 Kasım seçimlerinde halk 9 puanı tekrar bize iade etti.

İktidara geldikten sonra yıkılan bir ekonomiyi alıp başarıya ulaştırdık. Bu başarımızı öğrenmek, örnek almak için yurt dışından gelen çok heyetler oldu. Siyaset yapmak kolay değil. Cumhuriyetin ilanından bugüne 93 yıl geçti. Bu zaman zarfında tam 64 hükümet kuruldu. Yani ortalama bir hükümete ancak birbuçuk yıl düştü. Kurulduktan iki ay sonra güven oyu alamadığı için düşen hükümetler oldu. 4 hükümetli, 5 hükümetli koalisyonlar kuruldu. Bu sürelerde büyük maddi, manevi kayıplara uğradık.

Sonra biz bir geldik pir geldik. Siyaseti siyaset gibi yapacağımıza söz verdik. İlkeli, cesur, kararlı bir siyaset yaptık. Birilerinin ‘höt’ demesiyle bırakıp kaçmadık. Yoksullukla, yasakla, yolsuzlukla mücadele ettik.”

İSRAFI ÖNLEMEMİZ LAZIM

AK Partinin hizmet karnesinde israf konusundaki bütün notlarının yıldızlı pekiyi olduğunu belirten Bülent Arınç, şöyle devam etti:

“İsraftan kaçınmak lazım. ’Devlet israftan kaçınsa vergi almaya bile gerek kalmaz’ dediğimde kıyamet koptu. Sağlıktaki israf çok fazla. Geçen yıl 80 milyar lira harcandı bu yıl daha fazla olacak…

Köylerden insanları taşıyarak katarakt ameliyatı yapan özel hastaneler gördük. Doktorlar performansları artsın diye hastalardan gereksiz tektik ve görüntü istiyor. İstanbul’da talep edilen MR sayısı Avrupa’dan daha fazla. Üniversite hastanelerinin borcu 7 katrilyon. Böyle giderse 2 yıl sonra sağlık gideri için bu para bulunamayacak. Eski Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’ın üstlendiği yeni yapılanmada bazı tedbirler alınacak, hastaları alternatif tıpa yönlendirmemiz lazım. Cari açığın azaltılması için üretimin Türkiye’de yapılması gerekiyor.

32 İMPLANTLI FATURA

Meclis başkanıyken sağlıktaki yüksek harcamalar dikkatimi çekti. Araştırma yaptığımızda milletvekillerinin sağlık karnelerine gereksiz ilaç yazdırıldığını tespit ettim. Yine Ankara’da bir eczanenin 9 milletvekiline ait sağlık karnesini sekreterlerden temin ederek milyonlarca ilaç yazdırdığını ve karşılığında bu sekreterlere kozmetik ürün verdiğini öğrendim. Bir defasında 32 dişini implant faturası çıktı. Diş hekimi milletvekillerimize sordum ‘bu mümkün mü?’ diye. Oysa en fazla 4 alt çeneye 4 tane de üst çeneye olmak üzere en fazla 8 implant yapılıyormuş. İlaç kotası ve diğer kısıtlamalarla bir yılda 3 milyon lira tasarruf ettik…

Türkiye’de sağlık hizmeti çok yaygın ve iyi. ABD’de üç hastanenin dışında sağlık hizmeti felç durumda. İngiltere’de acil serviste bekleme süresi bizimle kıyas edilemez.”

SİYASETTEN KOPMADIM

Bülent Arınç, arkadaşımız Müslüm Aktürk’ün, “İsraftan kaçınmak için TBMM'ye 550 yerine 300 milletvekili yetmez mi? Siyaseti bıraktınız mı? AK Parti ile aranız nasıl?” şeklindeki sorularına ise özetle şöyle yanıtladı:

“Nüfusumuza göre 550 milletvekili normal. Avrupa ülkelerine baktığımızda aynı orantıda vekil sayısını görürüz… AK Parti ile her zaman aram iyidir, kurucusu olduğum partinin her zaman hizmetindeyim… Siyasetten kopmadım, yine siyaset yapıyorum ancak bu defa TBMM dışında siyaseti sürdürüyorum…”

49. Dostlar Meclisi Toplantısı, Bülent Arınç’a gecenin anısına plaket verilmesi ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Müslüm Aktürk / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.