banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haberleri Siverek Birecik Gaziantep Şanlıurfaspor

Bakanlıktan Flaş Elektronik radar uygulaması kararı- Elektronik radar nedir?



Polis Akademisi Başkanlığı Fakülte ve Yüksekokullar 2016 Yılı Mezuniyet töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyunda büyük tepki toplayan elektronik radar uygulamasının kaldırılacağını söyledi.

 

 

 

 

2013 yılında daha az kaza olması ve denetimli diye kurulun radar sisteminin kaldırılacağını söyleyen Soylu, "Radar uygulamalarının ve bir takım elektronik denetimlerin özellikle ağır bir ceza ile karşı karşıya bıraktığı vatandaşlarımıza bir açıklığı buradan getirmek istiyoruz. Hükümetimiz yeni bir düzenleme yapmış, bugün de Maliye Bakanlığıyla, Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz arasında 10 gün içerisinde yürürlüğe girebilecek bir protokolü imzalamıştır. Öyle tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir. Bunu çok net bir şekilde söylemek istiyorum. 500 metre öncesinden uygulamayı vatandaşa giydiren, öyle istedikleri yere elektronik radar koyulabilecek bir anlayışı ortaya kaldırabilecek yönetmeliği veya üst üste cezaları gerçekleştirebilecek yönetmeliği düzeltecek bir anlayışı getirdik. Yani her 300 metrede bir, 1 kilometrede bir ceza anlayışı ortadan kalkmıştır." dedi.

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi TEDES  Nedir?

Trafiktesiniz ve  EDS tabelası gördünüz. Tedes nedir diye düşünürken güvenli bir şekilde yavaşlamak ve belirlenen hız sınırlarında gitmek hem sizin hem de trafikteki diğer insanlar için en güvenli seçenek.
TEDES Nedir?

Karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amaçlarına hizmet etmek üzere kurulmuş veya kurulacak sistemlerle trafik kural ihlallerinin izlenerek görüntülendiği ve tespit edildiği, bilgilerin toplandığı, trafik idari para cezası karar tutanağına dönüştürüldüğü ve “Trafik Elektronik Denetleme Sistemi” olarak adlandırılan ana izleme ve görüntüleme sistemidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.