banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Erbakan Malkoç, Başarı zorluklarla mücadele etmedir

 Erbakan Malkoç, Genç Girişimcilerle söyleşisinde “Marka Değeri Üretemeyen Girişimci Olamaz” diyerek girişimcileri öncelikle marka değeri oluşturmaya çalışmaları konusunda uyardı.
ŞUTSO Genç Girişimciler Kurulu tarafından Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda düzenlenen söyleşiye katılan Ardahanlı ünlü otomobil tasarımcısı Erbakan Malkoç, çıraklıktan zirveye giden yolculuğunda yaşadıklarını ve tecrübelerini Genç Girişimcilerle paylaştı. Tamirci çırağı olarak başladığı iş hayatında, krallar, devlet başkanları ve daha nice ünlüye yaptığı özel tasarımlarla “Teknolojiyi En İyi Kullanan Firma” ödülünü alan şirketinin Yönetim Kurulu başkanı olan Erbakan Malkoç, tamirci çırağı olma hayaliyle başladığı iş hayatının satır başlarından detayları genç girişimcilere aktardı.
İlkokuldan sonra okuma azmini kaybetmesinin ardından abisinin, kendisini İstanbul’da yanına alarak bir otomobil tamirhanesinde çırak olarak vermesiyle iş hayatına başladığını ifade eden Erbakan Malkoç, “Hayatımın en yokluk günlerinde bile hiç karamsar olmadım,” dedi.

“Tamirci çıraklığı benim en büyük hayalimdi” diyen Erbakan Malkoç konuşmasında, “Başarı, zorluklarla mücadele etme sanatıdır. Eğer başarı istiyorsanız neyle mücadele ettiğinize, nasıl mücadele ettiğinize bakacaksınız. Ön yargılarınızdan ve mazeretlerinizden kurtulmak zorundasınız. Ucu açık konuşmamak zorundasınız. İlerlemek istiyorsanız sonuç odaklı çalışmalısınız. Yapmak istediğiniz mesleğe başlamadan önce o mesleği icra eden başarılı insanların hayatlarını inceleyin. Kendinize bir hedef belirleyin ve başka şeylerin bu hedeften sizi saptırmasına izin vermeyin. Hedefinize ulaşmanız zaten zaman alacak, o yüzden zaman kaybetmemelisiniz. Başarmak isteyip de başaramayan neredeyse yoktur. Kolaya değil, mücadeleye kendinizi hazırlayın. İş sahası olarak tüm dünyayı görün, global düşünün. Markalaşmaya önem verin, marka değeri üretemeyen girişimci olamaz. Başarısız olmaktan korkmayın, inancınızı daima koruyun ve kendinizi sürekli olarak geliştirin” dedi.
Gerçekleşen söyleşinin adından Erbakan Malkoç’a, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat İmamoğlu tarafından plaket takdim edildi. Söyleşide Murat İmamoğlu ile Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Halil Görgün’ün yanı sıra, Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri, Harran Üniversitesi Girişimcilik Kulübü Üyeleri ile davetliler hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.