banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Dünya Suriye'ye kör ve sağır

Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu tarafından Suriye’ye yardım TIR’ları gönderildi. Gönderilen yardım TIR’larında kuru gıda ve çeşitli ihtiyaç maddeleri yer aldı.

Konuyla ilgili açılamada bulunan İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Geren,  Dünya ve insan haklarını savunan örgütlerinin Suriye‘ye kör, sağır ve dilsiz olduklarını söyledi.

Suriye’de 4 yıl süren savaşta 150 bin sivil halkın hunharca katledildiğini ifade eden  Geren, “Bu savaşta kimyasal silahlar kullanıldı. 3 milyon insan yerinden yurdundan edildi ve 500 bin insan sakat kaldı. Hala dünya sesiz ve duyarsızdır.” dedi.

Suriye ye yardım göndermek için 40 gün önce Birleşmiş Milletlerin toplandığını ifade eden Geren, “Suriye ile ilgili insanı yardım yolunu açmak için ve 40 gün geçmesine rağmen hala Birleşmiş Milletleri de Suriye’ye yardım ulaştıramadı.”dedi.

Suriye’ye yardım için İslam alemine seslenen Geren, “İslam alemi nerde ne yapıyor. Suriye ile neden ilgilemiyor bu kadar sivil halk katledildi bu kadar sivil halk perişan durumda aç, sefil bir durumda dünya maalesef seyrederken maalesef İslam alemi de seyrediyor. Bugün yapılan bu zulmün hadi hesabı yok hiç kimsede ses çıkmıyor sadece sivil toplum kuruluşlarla bu iş çözülmez bu iş yeterli değildir.” şeklinde konuştu. (Hüseyin Sarıkuş/Emin Polat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.