banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

HDP'liler o gurubu organize etti

Bir grup HDP’linin Gaziantep’te düğüne yapılan saldırıda hayatına kaybedenlerin cenazelerinde yaptığı provokasyona ailelerin yakınlarından tepki geldi. Cenazeler sırasında, provokatörlük yapan grubun cenazelerle bir ilgilerinin olmadığını belirten ailelerin yakınları, bu grubun HDP tarafından organizeli olarak görevlendirildiklerini ifade etti.

HDP’lilerin, acıları üzerinden siyaset yapmaya çalıştıklarını belirten A.H, “ABD dışişleri bakanı gelecek buna karşı ellerinde bir şeyler olsun diye bunu ranta çevirmek isteyenler oldu. Acımız üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar oldu. Bunları esefle kınıyoruz. Kürt gelenek ve göreneklerinde kadınların cenaze namazına katılma gibi bir durum yoktur. Bunlar ön saftaki Müslümanlara görünmemek için en arka safa bir kadın getirip koydular. Eğer o cemaat görseydi o kadını namazı bırakıp gideceklerdi. Arka safta olan insanlar cenaze namazını terk etti. Birçoğu da bu yüzden cenaze namazı kılmadılar.” dedi.

Cenaze namazı sırasında provokatörlük yapan kişilerin, HDP tarafından organizeli olarak görevlendirildiklerini ifade eden A. H, şöyle devam etti:

“Namazdan sonra cenazeler taşınırken birileri organizeli bir şekilde PKK paçavralarını çıkartıp tabutların üzerlerine örtmeye çalıştılar. Aileler, bunları kaldırmalarına rağmen onlar sürekli sağdan ve soldan tabutun üzerine koymak istediler. Cenazeye gelen bu kişilerin ailelerle yakından uzaktan bir alakaları yoktur. Tamamen organizeli bir şekilde HDP, PKK tarafından oraya görevli olarak gönderilmiş insanlardır.”

A. H, HDP’lilerin, taziye ziyaretine gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer milletvekillerine tepki göstermesini ailelerin acısına saygısızlık olduğunu belirtti.

HDP’li grubun tekbirlere tahammülsüzlüğünü anlatan A. H, cenaze sırasında yaşananları şöyle dilg getirdi: “Az biraz şuuru açık olanlar bu duruma müdahale ediyorlardı ama çok geldiklerinde aileleri bastırıyorlardı. Aile saf tutmuş namaz kılarken veya cenazeyle ilgilenirken bu gelen provokatörler bu olayı yaşattılar. Tekbire bile tahammül edemiyorlardı. Hâlbuki bizim gelenek ve göreneklerimizde salâvatlarla tekbirlerle cenazeler defnedilir.”

HDP’nin tüm cenazeleri sahiplenmesini eleştiren A.H, ölenlerin arasında farklı görüşte olan insanların da olduğunu söyledi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
GaziantepDüğünde Bomba
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.