banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Devlette olmayan bilgiler örgütün elinde

Hükümeti hedef alan planlı operasyonla ilgili bilgiler yetkililerden saklanırken, tüm detayların operasyonu yürüten örgüt tarafından medyaya servis edilmesi dikkat çekiyor. Devletin hiçbir kademesinde olmayan bilgiler bu örgütün elinde...
Türkiye gündemini işgal eden seçim güdümlü operasyonun bilgisi devletten saklanırken, Başbakan Erdoğan'ın işaret ettiği bir örgüt olması dikkat çekti. İstanbul Başsavcı vekili Zekeriya Öz, koordinatörlüğünde savcı Celal Kara ve İstanbul Emniyeti Mali Suçlar Şube Müdürlüğü personeli tarafından yürütülen soruşturmada yaşananlar Başbakan Erdoğan'ın işaret ettiği "örgütün" ipuçlarını veriyor.
Savcı, polis memuru örgütü
Operasyonda, savcı Kara'nın soruşturmayı bizzat başlattığı ve kendisiyle çalışacak bir kolluk ekibi oluşturduğu iddia ediliyor. Bu ekiptekilerin soruşturmayla ilgili sıralı amirlerine hiçbir bilgi vermediği, operasyon sabahına kadar kimsenin soruşturmadan haberinin olmadığı belirtiliyor. Savcıyla hareket eden ekip, operasyonun ardından da bilgileri yine üst amirleriyle paylaşmadıkları görülüyor. Soruşturmada toplanan ve gizlilik içeren fotoğraf, belge ve tapelerin, daha sanıklar görmeden medyaya servis edilmesi ise dikkat çekiyor. Hatta sanıkların ev ve işyerindeki arama görüntüleri bile en ajite edici fotoğraflar eşliğinde gazetelerin internet sitelerine servis edildi. Soruşturmanın gizliliğini ihlal suçu içeren bu durumla ilgili herhangi bir işlem başlatılmadı. 14 ay önce başlayan ve telefon dinleme, fiziki takip, hesap hareketlerinin izlendiği operasyon dar bir ekip tarafından yürütülürken, ilgili kurumlara da bilgi verilmedi.
Özellikle Halkbank konusunda Türk Bankacılık Sistemi'nin uluslararası piyasalara bakan yönü nedeniyle uyarılması gereken ekonomi yönetimi de uyarılmadı. Fiziki ve teknik takip için alınan mahkeme kararlarındaki gizlilik, hiçbir birimin fark edemeyeceği kadar ustaca uygulandı. Tüm bu adımlar Erdoğan'ın örgüt olarak nitelediği yapılanma tarafından bilinirken, görevlilerin amir ve yöneticileriyle paylaşılmadı.
Kaynak: Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.