banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

BAYDİLLİ: “DEMOKRASİ VE ELİF GİBİ DİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

 

15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup askerin darbe girişimine karşı Tüm Türkiye’de vatandaşlar demokrasi için meydanlarda toplanırken, Şanlıurfa’da da demokrasi buluşmaları ve nöbetleri devam ediyor. Karaköprü Belediyesi ev sahipliğinde Rabia  Meydanı’nda gerçekleştirilen demokrasi buluşması, Ak Parti Karaköprü İlçe Teşkilatı öncülüğünde ve mehter takımı eşliğinde Abide’den Rabia  Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü ile başladı. Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin de katıldığı yürüyüşe vatandaşlar Türk bayraklarıyla yoğun ilgi gösterdi. Program öncesi Karaköprü Belediyesi tarafından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

“DÜNYA BASINI BİZDEN BAHSEDİYOR”

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, demokrasi ve milli irade için her gün meydanlarda toplandıklarının altını çizerken, her gün daha fazla kalabalıklaştıklarına dikkat çekti. Baydilli, darbelere karşı demokrasi gibi, Elif gibi dik durmaya devam edeceklerini dile getirdi. Başkan Baydilli, “Bu kadar kalabalık olmamız dünyayı 600 yıl yöneten ecdadımız Osmanlı’nın torunları olmamızdan kaynaklanıyor. Darbeye karşı bu direnişimiz tüm dünyada yankılandı. Dünya basını bizden bahsediyor. Baktığımızda Lübnan basını Türkiye için demiş ki, ‘Türklerin bizi yüzyıllar boyunca neden yönettiğini şimdi anladık. Bizde darbe olunca biz kaçtık ama onlar tankların önüne kendilerini siper ettiler’ diyorlar. Al Cezire’yi okuduğumuzda orada ‘Türkler vatanın ne olduğunu çok iyi biliyor’ diyorlar” dedi.

Başkan Baydilli, dünyada ismi ana ile anılan başka yer olmadığını dile getirerek şunları söyledi: “Biz Anadolu çocuklarıyız. Buraya neden Anadolu deniyor biliyor musunuz? Ana demek fedakârlık, cefakârlık, dert çeken demektir. Bugün de analarımız, bacılarımız bizi meydanlarda yalnız bırakmıyorlar, Allah onlardan razı olsun.”

Başkan Baydilli konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu Arif Nihat Asya’ya ait dua şiirini okudu.

“MEHTER TAKIMI KALABALIĞI COŞTURDU”

Programda Malatya’dan gelen Seyit Battal Gazi Mehter takımı Mehteran gösterisi yaparken, binlerce Şanlıurfalı bayraklarla söylenen marşlara eşlik etti. Daha sonra Şanlıurfalı İlahi sanatçısı Mahmut Durgun sahne alırken, Durgun ’un ilahileri meydanda bulunan kalabalığı coşturdu.

Yoğun katılımın olduğu programa ev sahibi olan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İlçe teşkilatları ve binlerce vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.