banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Coşkun; “Tüm darbeciler zelil bir ölüme mahkûmdur”



Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen idam cezasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Memur Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun yaptığı yazılı basın açıklamasıyla idam kararını kınadı.
 

Darbeci mahkemenin hukuk dışı, faşist, zalim ve sipariş kararını tanımadıklarını belirten Coşkun, “Bu karar post emperyalizmin ve uluslararası kamuoyunun, insanlık vicdanının reddettiği bir karardır. Halkın temsilcilerinin darbeci generaller tarafından cezalandırıldığı bugün, adaletin ve insanlığın ayaklar altına alındığı gündür.” diye konuştu.

Bu kararın bozulması için tüm dünya ülkelerini ve insanlığı insiyatif almaya davet eden Coşkun, “Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile dava arkadaşlarına idam kararının verilmesinde darbeci Sisi ile işbirliği yapan ve karşı çıkmayan herkes sorumludur. Cunta, dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmaktadır. Bu hatalarını telafi etmek adına idam kararlarının temyiz de bozulması için, zaman kaybetmeden tüm dünya ülkeleri ve insanlık vicdanı insiyatif almalıdır.” şeklinde konuştu.

Mursi yerine darbeci Sisi’nin yargılanması gerektiğini belirten Coşkun, tarih boyunca bütün darbecilerin zelil bir ölüme mahkûm olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.