banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Suruç Sanlıurfa Haberleri Zara

Büyükelçi Ricciardone Balıklıgöl'de

Ricciardone; “Şanlıurfa bir dünya kenti haline gelmiş”

 

Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone ve eşi bayan Ricciardone Güneydoğu gezisi kapsamında Şanlıurfa’ya geldi. Francis Joseph Ricciardone ve eşi bayan Ricciardone’nin onuruna Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan akşam yemeği verdi.

 

Ricciardone’nin onuruna Şanlıurfa Hilton Garden Inn otelinde verilen akşam yemeğine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve eşi demet Okutan, Şanlıurfa Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba ve eşi Gül Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu katıldı.

  

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile hatıra fotoğrafı çektiren Büyükelçi Ricardonne burada yaptığı açıklama yaparak, Şanlıurfa’nın bir dünya kenti haline geldiğini söyledi. Daha önce Adana konsoloğluğu yapan Ricciardone seneler önce Şanlıurfa’ya geldiğinden farklı, bambaşka bir şehir bulduğunu belirterek, “İnanılmaz derecede büyümüş, gelişmiş, zenginleşmiş ve turistler için cazip  bir şehir olmuş. Dün akşam çok güzel bir yerde yemek yedik kale manzarası çok güzel ve Balıklıgölü de hatırlıyorum eskiden bu kadar bakımlı ve güzel değildi. Şehir şu anda çok parlak, temiz ve cazip hale gelmiş durumda. Ayrıca çok önemli bir fabrika domates ve domates salçası üretimi için çalışıyor. Çok güzel yatırımlar bunlar. Amerikan firmalarının da gelmesini istiyoruz Şanlıurfa’ya. Şanlıurfa’nın bu seviyeye gelmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ekonomi bakımından demokrasi bakımından hatta daha çok turist gelecektir. Şanlıurfa’yı desteklemek turizm, ticaret her şeyi katkıda bulunmak istiyoruz bu güzel bir fırsat” dedi.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, Şanlıurfa’nın geleceğiyle ilgili projeler hazırladıklarını belirterek, “Haleplibahçe’de büyük müzeler yapıyoruz. İki seneye kadar tamamlamış olacağız. Sayın büyük elçinin ziyaretini önemsiyoruz. Sayın büyükelçinin ilimizle ilgili kanaatleri önemli. Çünkü o dışarıdan bir gözle bakıyor. Diğer dünya ülkeleri ve batı ülkeleriyle kıyaslama yaparak bakıyor. Daha önceki gelişiyle bu gelişi arasında büyük fark olduğunu belirtti. Bu gelişiyle büyükelçinin asıl amaç Şanlıurfa’yı Mardin’i ve bölgeyi tanıtmak, basın aracılığıyla mesajlar vererek Şanlıurfa’nın güzelliklerini kamuoyuna yansıtmak olduğunu aktardı. İlimizin daha tanıtımı bakımından belediye başkanımız ve diğer arkadaşlarımızla birlikte kendilerine bilgileri aktaracağız. Ben de Şanlıurfa’nın bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’yı daha iyi noktalara taşımamız gerekiyor. Biz bu günkü Urfa’nın sanki uçağın kalkış noktası olduğunu biliyoruz. Urfa’nın bölge barışına Türkiye’nin huzuruna çok önemli katkıda bulunacaktır” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Büyükelçi Francis Joseph Ricciardone ve eşi bayan Ricciardone Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve beraberindekilerle onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

 

Yemeğin ardından Ricciardone ve Vali Okutan Balıklıgölü gezerek balıklara yem attı. Balıklıgöde hatıra fotoğrafı çektiren Ricciardone çift mağarayı da gezdi.  

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.