banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Bursa'da direkteki düzenek paniğe neden oldu

Bursa’nın Mudanya ilçesinde bir telefon direğine bağlı olan ses ölçüm cihazı bomba düzeneği zannedilince paniğe neden oldu.

Edinilen bilgilere göre Bursa İl Jandarma Komutanlığı “156 Jandarma İmdat Hattı”na Mudanya İlçesi Hasköy Mahallesi Bursa Yolu Caddesi üzerinde bulunan telefon direği üzerinde şüpheli bir paketin bulunduğu ihbarı yapıldı. Mudanya İlçe Jandarma Komutanlığı Bademli Jandarma Karakol Komutanlığınca görevlendirilen devriye faaliyeti ile şüpheli paketin bulunduğu bölgeye araç ve yaya girişini engellendi.

Paketin bulunduğu alana Jammer (sinyal kesici) cihazın yerleştirilmesinden sonra, Patlayıcı Madde İmha Uzmanları (PAMİ) bomba arama köpeğiyle teknik inceleme ve müdahale ile sistem devre dışı bırakıldı. Devre dışı bırakılan sistem incelendiğinde bir adet siyah plastik 25X40 cm ebadında takım çantasının içerisinde akü ve aküye bağlı kayıt edici ses ölçüm cihazının bulunduğu tespit edildi.

Paket üzerinde yazılı olan ibarelerden yola çıkılarak yapılan araştırmada; söz konusu cihazın bölgeye yapılacak olan sağlık tesislerinin inşaatını yapacak olan firmanın tesislerin yapım aşamasından önceki ses seviyesini belirlemek üzere İstanbul merkezli bir firma ile anlaşarak bölgedeki ses ölçümünü yapmak maksadıyla yerleştirildiği anlaşıldı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.