banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Suruç Sanlıurfa Haberleri Yolbaşı

Bingöllüler, yeni yılı sabah namazında dualarla karşıladı

Bingöl’de kimi STK’ların bir araya gelerek oluşturdukları İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde Bingöl halkı sabah namazında buluştu. Namaz sonrasında katılımcılara yönelik yapılan kısa bir sohbetin ardından Ulu Camii İmam Hatibi Mücahit Çelik hoca, dünya Müslümanların birlik ve beraberliği için dualar yaptı. Daha sonra katılımcılar için dört yol parkında kahvaltı ikramı yapıldı.

Sabah namazından sonra konuşan katılımcılar, yeni yıllın Müslümanların ve İslam âleminin bulunduğu sıkıntılardan kurtulması ve tekrar asr-ı saadet dönemi gibi günlerin doğması temennilerinde bulundu.

“Günahsız ağızlarla birbirimize dua edelim”

Bingöl Kalem Derneği Başkanı İbrahim Dağılma, “Rabbimizin bize vermiş olduğu hidayet bilincinde olarak, belki bazen de uyandıran bir uyanıklık adına bu sabah namazında bir araya geldik. Soğuk kış sabahında karın lapa lapa yağdığı bu mevsimde, şunu gördük ve inandık ki, Allah’ın izniyle müminler, isterse her türlü şartta Allah için bir araya gelebilirler. Bu sabah olduğu gibi bundan sonrada sabah namazı buluşmalarını devam etmeyi düşünüyoruz ve Rabbim de nasip etsin inşallah. Bu tür hayırlı buluşmaların ümmetin ve Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olur diye düşünüyorum. Bu cuma sabahında Allah’a hamd olsun ki yaşlı, genç ve çocuk yaştakilerin bir araya gelmesiyle gördük ki,  bu birliktelik, saflarımızın ve gönüllerimizin güçlenmesine vesile olacağına inanıyorum. Efendimiz (as) buyurduğu gibi ‘Günahsız ağızlarla birbirimize dua edelim.’ Bu vesileyle, Rabbim bütün güzelliklerden istifade etmeyi bize nasip etsin.” dedi.

“Rabbim daha nice güzel fetihler nasip etsin”

‘İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’na üye derneklerden Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gili ise “Şükür ediyoruz Rabbimize, Mekke’nin fethi bu gece olmuştu. Mekke’nin fethi vesileyle ve yeni bir yıla başlarken, mübarek Cuma gününde gençler ve kardeşlerimizle Ulu camide bir araya geldik. Bingöllümüzde onlarca STK ile bir araya gelerek oluşturduğumuz, ‘İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’ olarak bundan sonra böyle programlar tertiplemeye devam edeceğiz. Bundan böyle ayda bir dahi olsa camilerimizde gençlerimizle buluşmaya gayret edeceğiz. Bu vesileyle Rabbim daha nice güzel fetihler nasip etsin ve yeryüzünde dökülen Müslümanların kanlarının dinmesine ve yine Mekke’nin fethi gibi fetihler nasip etmesini diliyorum.” diye konuştu.

 “Rabbim giden ömrümüzü ve onda yaptığımız iyilikleri kabul, yaptığımız hatalarımızı da af etsin”

Miladi takvime göre ömürden bir yıllı daha geride bıraktıklarını ifade eden Ulu Cami İmam Hatibi ve Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, “Bugün 2016 yıllının ilk gününe girdik. Rabbimiz geride bıraktığımız ömrümüzü ve onda yaptığımız iyilikleri kabul eylesin, yaptığımız hatalarımızı da af etsin. Rabbim bundan sonraki hayatımızda, özelikle bugünden başlayarak, tüm ümmeti Muhammed olarak son nefese kadar yaşayacağımız hayatımızı bereketli kılsın inşallah.” şeklinde konuştu.

“Müslümanlara yakışır tarzda zamanımızı değerlendirmemiz lazım”

Yılbaşı kutlamalarının dinimizde kesinlikle yerinin olmadığını vurgulayan Çelik, “Yılbaşı kutlamaları Hıristiyanların âdetidir. Dinimizde yeri yoktur. Dolayısıyla Müslümanların bundan uzak durması gerekiyor. Dün ve önceki gün Mekke fethini kutladık. Çünkü Mekke’nin fethi İslam devletinin yeryüzünde yeniden hâkim olmasıydı. Geçen geceyi ibadetle geçiren kardeşlerimiz olduğu gibi masiyet ve isyan içinde geçirenler de oldu. Rabbim onlara hidayet ve şuur nasip etsin. Bundan sonraki yıllarda Müslümanlara yakışır tarzda zamanımızı değerlendirmemiz gerekiyor. Bu ve benzeri başka gece ve zamanlarda masiyete ayıracak vaktimiz yoktur. İnşallah, bundan böyle her anımızın hesabını vermeye mükellef olduğumuzu unutmadan ve bu şuurla hareket etmeyi diliyorum. Özelikle genç kardeşlerimize bu bilinci yerleştirmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Yaratılış gayemize ulaşmamız için bu günleri veren Allah’a hamd olsun”

Sabah namazına katılanlardan Şefket Börü ise şunları söyledi: “Yaratılış gayemize ulaşmamız için bu günleri veren Allah’a hamd olsun. Bu Cuma sabahının hatırı için bu yeni girdiğimiz yıllın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mekke’nin fethi yeniden Müslümanlara hayırlı olsun ve yeni fetihleri Rabbimden niyaz ediyorum. Darlık ve sıkıntı içinde olan Ümmeti Muhammed’e (as) Rabbim diriliş ve fetihlerle kendine gelmeyi nasip etsin.” diyerek dualarda bulundu.

İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’nun sabah namazı buluşması programı, ikram edilen kahvaltı ardından sona erdi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.