banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Başkan Beyazgül: Esnafımıza Söz Hakkı Veriyoruz

Şanlıurfa merkez Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan Tarihi Hanlar Bölgesi Çevre Düzenleme Uygulaması için esnafın görüşüne başvuran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Esnafımızın da söz hakkının muhakkak suretle dahil edildiği bir çalışmayı hayata geçirmek istiyoruz" dedi. 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ile esnaf ziyaretine çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, hem esnafın var olan sorunlarını dinledi hem de bölgede yapılacak olan Çevre Düzenleme ile ilgili bilgiler verdi. 
Tarihi hanlar bölgesinde yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili esnaf grupları, vatandaş ve turistlerle yapılan anket sonuçlarını paylaşan Başkan Beyazgül, "Herkesin fikrini beyan ettiği, ortak akılda buluştuğu bir uygulamayı hayata geçirerek, mevcut alanda tarihe dokuya uygun iyileştirme ile turizmin daha da canlanmasını istiyoruz" dedi. 

“ TARİHİ HANLAR BÖLGESİ URFA'MIZIN KALBİ”
Tarihi Hanlar bölgesinin Şanlıurfa açısından çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Beyazgül, Urfa'nın kalbindeyiz. Daha önce burada neler yapabiliriz diye bir çalışma yapmıştık, şimdi ise esnafımızla bir araya gelerek, birebir örtüştüğümüz konulara tanık olduk. Burası dünyada nadir bulunan bölgelerden biridir. İçerisine girdiğinizde sanki bir zaman tüneline girmiş gibi oluyorsunuz. İnsanı 100 yıl 200 yıl öncesine götürüyor. Bu doğal yapı çok önemli. Burası kesinlikle turizm açısından cazibesi merkezlerinden biridir. Bu özellikleri ortaya çıkararak hem tarihe hem de turizme kazandırılması gerekiyor. Zemin düzenlenmesi, ışıklandırma gibi konuları tekrardan gözden geçireceğiz. Esnafımızın da faydasına olacak bu tür çalışmalarımızı iş birliği çerçevesinde yürüteceğiz" diye konuştu. 
Gezisinde Başkan Beyazgül'e eşlik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise, "Başkanımız Beyazgül ile birlikte esnafımızı yerinde ziyaret ettik. Esnafımızın temennilerini dinledik. Çok güzel dönüşler aldık" şeklinde konuştu. 
Başkan Beyazgül, gün içerisinde tarihi çarşılar bölgesindeki ziyaretlerini sürdürdü.
 

Anahtar Kelimeler:
Tarihi Hanlar Bölgesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.