banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Suruç Sanlıurfa Haberleri Aktoprak Spor

Bakan Yılmaz Bingöl'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de bir otelin açılışını gerçekleştirdi. Bingöl-Muş karayolu, Temelyapı mevkiinde bulunan otelin açılış programına Bakan Cevdet Yılmaz, Vali İbrahim Taşyapan, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

“Bingöl'de konaklama eksikliği var”
Bingöl'de konaklama eksikliğini dile getiren Bakan Yılmaz, “Böyle tesislerimiz olmadı gerçekten ve bu eksikliği her ortamda dile getiriyorduk. Çok şükür geçen gün açtığımız bir otelimiz ve bugün açtığımız otelimizle Bingöl’ün 2 tane 4 yıldızlı oteli oldu. Hiç yok derken bir anda 2 tane otele kavuşmuş olduk. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu işe emek harcayan herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

“Konaklama tesislerini teşvik kapsamına aldık”
Bakan Yılmaz, konuşmasını söyle sürdürdü: “Havaalanıyla, üniversitesiyle, hastaneleriyle, okullarıyla bütün bu imkânlarıyla farklı bir yaşam ve iş ortamı oluşturan bir şehir bunu da tamamlayan son derece önemli bir tesisten bahsediyoruz. Çok önemli kaynaklar harcandı. Biz de devlet olarak, hükümet olarak buna destek olduk. Genel teşvik sistemimizde ilk defa birkaç sene önce bir değişiklik yaptık ve bu tür tesisleri teşvik kapsamına aldık. En az 3 yıldızlı olması kaydıyla konaklama tesislerini teşvik kapsamına aldık. Çünkü Türkiye genelinde eksiklik vardı ama özellikle Doğu’da Güneydoğu’da eksikliği çok hissedilen bir konuydu. Böylece teşvik sistemimizin bir parçası haline geldi."

"Üniversite öğrencileri ve öğretmenler barınma sorunu yaşıyor"
Üniversite öğrencileri ve öğretmenlerin Bingöl’de yaşadığı barınma sorununu da hatırlatan Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bingöl’de çok yoğun bir çalışma yapıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Bundan dolayı bazı yerleri yıkıyoruz yeniden yapıyoruz. Ev bulmada zorluk çekiyor insanlar. Yakında 700’den fazla öğretmen de gelecek, sıkıntılar var. Öğretmenlerimize, üniversite öğrencilerimize geçici bir süre bu dönemde konaklama tesislerimizin anlayış göstermesi, indirim yapması çok iyi olur.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Yılmaz, oteli gezdi.  (Nihat Kanat, Enis Ağırbaş - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.