banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Bakan Koca yeni verileri açıkladı: Mücadele umut verecek seviyede

Bilim kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Koronavirüs salgını ile mücadelede gelinen nokta ile ilgili kamuoyuna bilgi veren sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu ana kadar aldığımız bazı sonuçlar Türkiye'nin salgını mümkün en az kayıpla aşacağını işaret ediyor" dedi.

Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosunu da paylaşan Sağlık Bakanı Koca, con 24 saatte yapıla 33 bin 70 testten 4 bin 62 kişide koronavirüs pozitif çıktığını belirtti. yeni rakamlarla birlikte koronavirüs vaka sayısı toplamda 65 bin 111 kişiye ulaştı.

Yine son 24 saatte salgından vefat eden kişi sayısı 107 olarak açıklayan Bakan Koca, toplamda bugüne kadar bu salgın dolayısıyla vefat eden kişi sayısı bin 403 kişiye ulaştı.

İyileşen vaka sayısındaki artışıda açıklayan Bakın koca, bugün iyileşen 842 hasta ile ilgili bugüne kadar toplam 4 bin 799 kişinin iyileştiği açıklandı.

İşte Bakan kocanın konuşmasında satır başları...

FİLYASYON, BU SİSTEMLİ MÜCADELE
gözle görülür sonuçlar veriyor. Tablolar, bize, üstesinden geleceksiniz, direnin diyor. Vaka tespitinde, hasta tedavisinde, yoğun bakımda başarılıyız. Mücadelede üstün güç biziz. Bizi sonuca götürecek kural açık: Hareketi azalt, izolasyonu artır!

SALGININ ÖNÜNÜ KESMENİN YOLU FİLYASYONDUR!
Hasta kaybı artış oranı hızında da, vaka artış hızındaki düşüşe benzer bir veriye sahibiz: Türkiye’de ölüm artış hızındaki yavaşlama 5. haftada gerçekleşmiştir. Türkiye, ölüm artış hızındaki yavaşlamayı en erken yakalayan ülkedir.

Hastalık bir haftada görülen maksimum vaka sayısına Amerika’da 11, Çin’de 7. haftada ulaştı. Bizde ise en çok vaka sayısına 4. haftada ulaştı. 4. haftada Türkiye’de vaka artış hızı düşüşe geçti! ŞU ANKİ VERİLERLE, YAYILMA HIZINI KONTROL ALTINA ALMAYA BAŞLAMIŞ DURUMDAYIZ.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.