banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Bağımsız Sendikalar'dan Covid-19 İçin Ortak Bildiri


Başta Kamu Sağlık-Sen olmak üzere toplamda 8 sendika tarafından imzalanan ortak bildiride, Bizbize yeteriz Türkiyem kampanyasının desteklediklerini açıkladılar.

Sendikalar bu destek ile birlikte çalışanlar arasında işçi-memur, Kamu-özel ayrımı yapılmamasını talep ettiler. devletin imkanlarından tüm çalışan kesimlere eşit şekilde faydalanmaları sağlanmasını talep ettiler.

İŞTE BAĞIMSIZ İŞÇİ SENDİKALARINDAN BASIN BİLDİRİSİ:
Dünya genelinde covid-19 virüs salgini nedeniyle bir takım önlemler alınmaktadır. Türkiye olarak tüm kurumlarıyla mücadelenin içerisinde olduğunu ve çalışmaların hızla devam ettiğinin farkındayız. Sivil toplumu oluşturan örgütler arasında yer almakta olan biz Bağımsız işçi Sendikaları olarak herhangi bir siyasi malzeme yapılmaksızın hep birlikte Covid-19 virüsü ile mücadeleye varız diyor. Ülkemizde halkımız ve çalışanlar açısından alınan önlemleri desteklemek adına önerilerimizi dile getirmek istiyoruz.

1-. Sağlık çalışanları için alinan önlemler çerçevesinde; işçi-memur ayrımı olmadan uygulamalar yapılmalı. İlilerde, iş sağlığı için uygulamalar yapılmak istense de 4857 sayılı iş kanununda yer almadığı gerekçesiyle bazı illerde, uygulamalardan kaçınıldığı bilgisiyle, İşçilerde mevcut çalışma şekillerinde 24 saat çalışma sistemine geçiş yapma kolaylığı ile esnek çalışma sistemine destek verilmesi, yine işçi pozisyonunda çalışanların da, iş yerlerinde kalabilme ya da tahsis edilen misafirhanelerden faydalanabilme kolaylığı sağlanmalıdır.
2. Çoğunluğu Alışveriş Merkezlerinde yer alan büyük ve küçük işletmelerde; çalışanlar için maaş devamlılığının işsizlik fonundan sağlanması, bunun yanı sıra saglik önlemleri adına işten kendi isteği ile ayrılmak isteyen çalışanlara haklı nedenle fesih imkanı verilmesi ve işsizlik maaşından faydalanabilmesinin önünün açılması sağlanmalıdır.
3. Bu zor dönem içerisinde işten çıkarmaların engellenmesi ve bazı işyerlerinde işten çıkarılan işçilerin geri alınmasının sağlanması. Bu vesile ile küçük ya da büyük çapta işverenlere destek verilmesi.
4. Covit-19 virüsünün kimseyi sevmedigi makam mevkiye bakmadan bulaştığı bir zamandayız. Bu beladan bir şekilde kurtulmalıyız ve bu konuda yapılması gereken ne varsa, ülke birliğinin sağlanması adına yapmalıyız. Bu kapsamda Bizbize yeteriz Türkiyem kampanyasının desteklenmesi gerektigi inancındayız.
ONAYLAYAN SENDİKALAR
A
.SAĞLIK İŞ SENDİKASI Bülent GÖKMEN - Genel Başkan 
GÜVEN İŞ SENDİKASI Tuncay ŞAŞ - Genel Başkan
 KAMU SAĞLIK-SEN Ibrahim Halil DUYAR - Genel Başkan
KONUT-SEN Uğur GÖZEL - Genel Başkan 
ÖZTÜM TEKSTİL IŞ Mustafa AKYÜREK - Genel Başkan
PTT-SEN Halit BOYUK - Genel Başkan
YEREL İŞ SENDİKASI Mehmet MİRİOĞLU - Genel Başkan
TÜM GIDA İŞ SENDİKASI Hakverdi PURLU - Genel Başkan
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.