banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haberleri Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber Bitlis

Badıllı aşiretinden darbe ve aşiret söylentilerine sert tepki

2. Darbe girişiminin Güneydoğu’dan başlayacağı yönünde iddialarda bulunan emekli asker Hasan Atilla Uğur’un açıklamalarına Badıllı aşiretinin önde gelen ismi 95 yaşındaki Osman Badıllı’dan sert tepki geldi.

Aşiretlerin bayrağını, vatanını ve namusunu satamayacağını söyleyen 95. Yaşındaki Osman Dede,

“Aşiretler olarak Fransızların Urfa’yı işgal ettiği dönemde nasıl ihanet etmedik ise şimdi de ihanet etmeyiz” dedi.

Şanlıurfa’nın kurtuluş dönemindeki bir olayı da anlatan Osman Badıllı, “Fransız komutanlar Şanlıurfa’ya gelerek Ağızhan köyünde amcam Sait Badıllı’nın yanına geldi. Kendileri ile mücadeleye girmemelerini kendilerini komutan yapacaklarını ve iradeyi kendilerine teslim edeceklerini söyledi. Buna rağmen amcam Sait Badıllı kanının son damlasına kadar işgalcilerle mücadele edeceğini söyledi” diye konuştu.

Osman Dede şunları söyledi: “Aşiretler iffetlidir. Şereflidir. Aşiretler böyle bir şerefsizlik yapmazlar. Bu devlet bizim sembolümüzdür. Şerefimizdir. Namusumuzdur. İnsan olan namusuna, şerefine ihanet yapar mı? 15 Temmuz darbe girişimini kim teşebbüs etmişse Allah onların belasını versin. Kim bu hükümeti ve devleti yıkmak istemişse namussuzdur. Devletimiz, hükümetimiz sağlamdır. Her şeyimiz yerindedir. Biz devletimize, hükümetimize bağlıyız. Aşiretlerin hiç biri para almaz. İnsan namusuna ihanet yapar mı? Devlet bizim sembolümüz ve namusumuzdur. Bu ihaneti yapan kendi namusuna da ihanet etmiştir. Doğu ve Güneydoğu’da ki bütün aşiretler böyle bir işe girişmezler. Yalan, iftiradır. Biz imanlıyız. Biz dindarız”

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.